Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Dårlig start for bilsalget i 2020

Dårlig start for bilsalget i 2020

11. februar 2020
Gå til nyhedsoversigt

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der blev solgt 9.437 biler til danske husholdninger i januar. Det er 3,1 procent færre end i december og hele 20 procent færre end i januar måned sidste år. Bilsalget er altså kommet dårligt ud af starthullerne i 2020.

På trods af en dårlig start på året, er vi egentlig optimistiske omkring udsigterne for bilsalget herhjemme. Der er overordnet en række faktorer, der taler for et fortsat højt bilsalg herhjemme igen år. Det går nemlig godt i dansk økonomi hvor vi i øjeblikket har rekordhøj beskæftigelse. Samtidig oplever danskerne at have flere penge mellem hænderne, da lønnen stiger mere end priserne og derved giver en pæn reallønsfremgang.

Derudover har 2019 budt på rekordstore konverteringsbølger toppet op med en mindre bølge ved udgangen af januar. De mange bølger gør, at tusindvis af danske boligejere sparer penge i deres månedlige budget, hvor nogle boligejere ovenikøbet i forbindelse med konverteringen har lånt ekstra i friværdien som følge af stigende boligpriser. En del af disse besparelser og belånt friværdi forventer vi vil blive brugt på øget privatforbrug som fx en ny bil. 

Salg af elbiler sætter januar-rekord

De gode tider for salg af elbiler i 2019 er fortsat ind i 2020. I januar blev der solgt 248 elbiler til de danske husholdninger. Det er det højeste antal i en januar måned i statistikkens 8-årige levetid. Vi skal dog huske på, at salget af elbiler kommer fra et relativt lille niveau, og til sammenligning så udgør elbilsalget lidt over 2 procent af det samlede bilsalg til de danske husholdninger i januar. Det er altså ikke lige rundt om hjørnet, at elbilen overtager pladsen fra benzin-udgaven som danskernes foretrukne bil.

Når det er sagt, så tegner 2020 også til at blive et godt år for elbiler i lighed med 2019. Det skyldes dels de gode takter i dansk økonomi, men også at en række afgiftsstigninger på elbiler, som skulle være trådt i kraft i år, blev udskudt med Finansloven foreløbigt til 2021.