Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Uændret forbrugertillid i juni

Uændret forbrugertillid i juni

20. juni 2019
Gå til nyhedsoversigt

Forbrugertilliden ligger på 5,8 i juni mod 5,9 i maj, og er derved uændret. Forbrugertilliden har generelt været faldende siden sommeren sidste år, og vi kan glæde os over at det ser ud til at have stabiliseret sig.

Ser man på underindeksene er forbrugerne blevet mere positive på deres egen økonomiske situation men er mere usikre på Danmarks økonomiske situation.

Vi tror forbrugerne vil fastholde det positive syn på deres egen økonomiske situation, da den reelle situation for de danske forbrugere er ganske lys. Der er fremgang i beskæftigelsen, lønningerne stiger mere end priserne, og generelt er danskernes privatøkonomi solid.

I de sidste par uger har der dog været mange dårlige nyheder omkring brexit og handelskrigen: Trump har eskaleret handelskrigen, brexitforhandlingerne kommer ingen vegne og verdens centralbanker er blevet mere bekymrede omkring vækstudsigterne. Det er derfor ikke usandsynligt, at forbrugerne igen bliver mere bekymrede omkring den økonomiske situation i Danmark de kommende 12 måneder.

Danskerne venter med køb af større forbrugsgoder

Danskerne finder det dog ikke fordelagtigt at købe større forbrugsgoder, hvilket kan undre en, da de seneste rentefald har skabt gode konverteringsmuligheder for danskernes realkreditlån. Konverteringen kan nemlig også bruges til at hive penge ud af ens friværdi. Lysten til at købe større forbrugsgoder kan derved komme tilbage i takt med at flere af danskerne udnytter muligheden for en konvertering.