Der blev købt biler for et rekordstort beløb sidste år

Det sker på trods af, at bilsalget sidste år var det laveste i 8 år.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

En frisk analyse fra Danmarks Statistik viser, at de danske husholdninger og virksomheder brugte 59 mia. kr. inkl. moms og afgifter på nye biler i 2021. Statistikken går tilbage til 2004.

Deler vi tallene op, så brugte de danske familier 25,3 mia. kr. på nye personbiler sidste år, mens virksomhederne brugte 33,7 mia. kr. på nye personbiler.

Danske husholdninger og virksomheder brugte rekordmange penge på at købe nye personbiler sidste år, hvor der blev handlet for 59 mia. kr. Det er det højeste beløb, som der er brugt på nye personbiler siden 2004, og sker på trods af, at bilsalget sidste år var det laveste i 8 år. Det kan i sig selv virke paradoksalt, men kan skyldes, at vi køber dyrere biler og at det er opgjort i løbende priser, hvor også biler typisk stiger i pris gennem årene. Derfor bruger vi flere penge på bilkøb.

Stigningen i danskernes forbrug på nye biler kan skyldes, at der sidste år blev solgt rekordmange el- og hybridbiler samt flere biler i de dyrere klasser. Det er især familier i Hørsholm og Rudersdal Kommuner, som brugte flest penge i gennemsnit pr. familie sidste år. En familie brugte i gennemsnit mere end 15.300 kr. i de to kommuner, hvor gennemsnittet for hele landet er 8.100 kr. pr. familie. Her er det værd at bemærke, at formuerne gennemsnitligt også er blandt landets største i netop de to kommuner.

Relaterede artikler