Bilsalget sendt til tælling

Produktionsudfordringer og leveranceproblemer er den helt store synder.

11.864 personbiler trillede over kantstenen hos bilforhandlerne i april

Nye tal fra De Danske Bilimportører viser, at der blev indregistreret 14.755 nye personbiler i juni. Normalt bliver der solgt og indregistreret ganske mange biler i juni, og dagens tal ligger i den klart lave ende. Sammenlignet med sidste år er der tale om et fald på mere end 27%. En ny bil tæller som solgt, når den er indregistreret, og ikke ved un­der­skri­vel­sen af købsaftalen.

Der bliver i øjeblikket indregistreret få biler i en historisk sammenligning. Siden januar har bilsalget ligget meget lavt, hvor der i årets første halvår i alt er indregistreret omkring 74.000 nye personbiler. Det er et fald på 24% i forhold til samme periode sidste år, hvor der blev indregistreret næsten 100.000 nye personbiler.

Bilsalget er sendt til tælling. Antallet af nyregistrerede personbiler ligner simpelthen tiden med nedlukninger under coronakrisen. Det er ret vildt. Pro­duk­tions­ud­for­drin­ger og le­ve­ran­ce­pro­ble­mer er den helt store synder. Ruslands invasion af Ukraine har forværret de for­sy­nings­kæ­de­pro­ble­mer, som bil­pro­duk­tio­nen globalt er ramt af. Det skaber mangel på vigtige reservedele til produktionen, og det rammer også bilsalget i Danmark.

Selvom bilsalget et ramt, så går danskerne i mærkbart højere grad mod elbiler i der biler, som trods alt bliver købt. I det første halvår af 2022 er der indregistreret 12.159 elbiler. Det svarer i omegnen til, at 1 ud af 6 solgte biler i 2022 kører på el. Til Sammenligning var det omkring 1 ud af 12 i samme periode sidste år. Tilbage i 2020 var det alene 1 ud af 25 nyregistrerede personbiler, som kørte på el. Så der er virkelig tale om en fremgang i salget af elbiler.

De opladelige biltyper har fået et solidt greb i en del de danskere, som er på biljagt. Vi har så sent som i juni spurgt danskerne om, hvad de ville købe, hvis de skulle købe bil i dag. Her svarer næsten hver fjerde, at de ville vælge en elbil. Hertil ville næsten en ud af fem gå efter en plug-in hybridbil. Der er derfor lagt i kakkelovnen og alt mulig grund til at forvente, at fremgangen fortsætter for de opladelige biltyper.

Relaterede artikler