Bilsalget humper afsted - men elbiler vinder frem

Salget af elbiler er den store solstrålehistorie i 2022. I oktober udgjorde elbiler 38% af bilsalget.

Opladelige biltyper hitter: Næsten halvdelen af de nye personbiler har grønt islæt i oktober

Nye tal fra De Danske Bilimportører viser, at der blev indregistreret 10.852 nye personbiler i oktober. Det er næsten 2.200 færre end i september. Også hvis vi tager højde for sæson, er der tale om et fald i bilsalget i oktober. En ny bil tæller som solgt, når den er indregistreret, og ikke ved un­der­skri­vel­sen af selve købsaftalen.

Bilsalget ligger helt ekstremt lavt i år. I oktober blev der indregistreret 14% færre biler sammenlignet med oktober sidste år. I årets første 10 måneder er der i alt solgt knap 121.000 nye personbiler. Det er omtrent 20% lavere end i samme periode sidste år.

Bilsalget er sendt totalt til tælling i 2022. Branchen har været under gevaldigt pres, hvor pro­duk­tions­ud­for­drin­ger, brudte for­sy­nings­kæ­der og le­ve­ran­ce­pro­ble­mer har holdt årets salg i kort snor. Bilsalget har i år mest af alt mindet om salget under de hårdeste nedlukninger med corona. Det er virkelig be­mær­kel­ses­vær­digt.

Salget af elbiler er den store sol­strå­le­hi­sto­rie i 2022. I oktober udgjorde elbiler 38% af bilsalget. Det er imponerende højt, og elbilers andel af bilsalget er virkelig skudt i vejret. Samlet for 2022 har elbiler stået for 20% af salget. Det er en næsten en fordobling i forhold til sidste år, hvor elbiler udgjorde 11%. I 2020 var det 5% og i 2019 helt nede på 2%.

Fremgangen i salget af elbiler falder i tråd med, at vi i en spør­ge­ske­maun­der­sø­gel­se har spurgt danskerne om, hvad de ville købe, hvis de skulle købe bil i dag. Her vil mere end hver femte vælge en elbil. Yderligere 18% vælge en hybridbil. Vi forventer, at fremgangen i de opladelige biltyper vil fortsætte fremgangen.

Relaterede artikler