Antallet af nyregistrerede personbiler stiger i maj

Niveauet er stadig i den meget lave ende grundet leveranceproblemer hos landets bilforhandlere.

Lisette Rosenbeck ChristensenSeniorøkonomlrch@al-bank.dk38 48 47 60
14.350 personbiler kørte over kantstenen hos bilforhandlerne i november

Nye tal fra De Danske Bilimportører viser, at der blev indregistreret 13.502 nye personbiler i maj. Det er 2.350 flere end i april, men niveauet er stadig i den meget lave ende. En ny bil tæller først som solgt, når den er indregistreret, og ikke ved un­der­skri­vel­sen af købsaftalen.

Ser vi på de første fem måneder af 2022, så er der indregistreret i alt knap 60.000 nye personbiler. I samme periode i 2020 og 2021 blev der solgt hhv. knap 71.000 og 77.000 biler, mens det tal var oppe på omkring 100.000 i årene inden coronakrisen. I forhold til sidste år er der foreløbigt i år tale om en nedgang på hele 23% i år.

Landets bilforhandlere oplever i øjeblikket le­ve­ran­ce­pro­ble­mer, og det sætter sig klart og tydeligt i bilsalget. Ruslands invasion af Ukraine har forværret de for­sy­nings­kæ­de­pro­ble­mer, som bil­pro­duk­tio­nen globalt er ramt af. Det skaber mangel på vigtige reservedele til produktionen og betyder, at nogle fabrikker har været nødt til at lukke ned i nogle dage og udskyde leveringen af de nye biler. Det vil også præge bilsalget i den kommende tid.

Det lave bilsalg er ikke et udtryk for mindre købelystne forbrugere. Tallene for bilsalget tegner i øjeblikket et klart billede af begrænset udbud af nye biler og ikke af manglende efterspørgslen efter at købe en ny bil.

Antallet af nyregistrerede elbiler er gået frem med godt 50% i maj i forhold til måneden før og udgjorde 2.201 nye elbiler. Vi forventer, at de opladelige biltyper vil fortsætte med at øge deres andel af det samlede bilsalg, hvor elbilen vil vinde frem på bekostning af hybridbilen.

Relaterede artikler