14.623 solgte personbiler i marts

Landets bilforhandlere oplever leveranceproblemer, og det sætter sig klart og tydeligt i bilsalget.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
14.350 personbiler kørte over kantstenen hos bilforhandlerne i november

Nye tal fra De Danske Bilimportører viser, at der blev solgt 14.623 nye personbiler i marts. Det er 4.420 flere end i februar, men er stadig i den lave ende. En ny bil tæller først som solgt, når den er indregistreret, og ikke ved un­der­skri­vel­sen af købsaftalen.

Ser vi på de første tre måneder af 2022, så er der solgt i alt 34.231 nye personbiler. Sidste år i de samme tre måneder blev der solgt 43.886 nye personbiler, hvilket svarer til en nedgang på hele 22% i år. 

Landets bilforhandlere oplever le­ve­ran­ce­pro­ble­mer, og det sætter sig klart og tydeligt i bilsalget. I første omgang kom manglen på baggrund af globale ket­chu­p­ef­fek­ter i forbindelse med genåbningen efter coronakrisen. På ryggen af det har Ruslands invasion af Ukraine også en betydning, da visse dele til den europæiske bilindustri bliver produceret i Ukraine, som er nedlukket p.t., og det forværrer manglen. Det vil også præge bilsalget i den kommende tid.

Af de 14.623 solgte personbiler udgør el- og hybridbiler 35% i marts svarende til 5.177. Det betyder, at andelen af de opladelige biltyper går op for tredje måned i træk og igen begynder at minde om de andele, vi så i efteråret sidste år. Vi forventer, at de opladelige biltyper vil fortsætte med at øge deres andel af det samlede bilsalg, hvor elbilen vil vinde frem på bekostning af hybridbilen.

Relaterede artikler