Rigtig dårlig start på 2021 for bilsalget

Vi ser nedlukningen som værende den primære årsag.

Skatterådet sænker populært kørselsfradrag i 2021

Friske tal fra de danske bilimportører viser, at der i februar blev solgt 9.912 biler. Det er 39,9 procent lavere end samme tid sidste år. Det lave bilsalg fra januar fortsætter derved ind i februar, og det skyldes blandt andet nedlukningen af Danmark, der gør det sværere at købe en bil. Ser vi på årets første to måneder, så er bilsalget 41 procent lavere end de første to måneder af 2020.

Bilsalget har fået en virkelig dårlig start på 2021, og den start kommer fra et i forvejen sløvt år. 2020 bød på det laveste bilsalg i 6 år. Året var ikke kun påvirket af coronas følger, men også af politiske forhandlinger vedrørende fremtidens bilafgifter. Lukkede bilforhandlere og usikkerhed om bilpriserne, resulterede altså i et lavt bilsalg.

Vi ser nedlukningen som værende den primære årsag til det lave bilsalg i 2021. Det betyder også, at når bil­for­hand­ler­ne igen kan modtage kunder, så forventer vi, at bilsalget vil vende tilbage til et normalt niveau. Dertil har manglende for­brugs­mu­lig­he­der over det sidste år betydet, at mange danskere har sparret mere op. Ligger vi dertil de kommende feriepenge er det ikke utænkeligt, at en del af de midler vil ende hos bil­for­hand­ler­ne.

Relaterede artikler