Ingen interventioner fra Nationalbanken

Det er nu 10 måneder siden Nationalbanken sidst intervenerede.

Coronadyk i danskernes aktieformuer stort set indhentet i april

Nye tal fra Nationalbanken viser, at man for tiende måned i streg ikke har interveneret i kronemarkedet. Nationalbanken blander sig derved ikke i markedet, og det på trods af at kronekursen i øjeblikket befinder sig tæt på 743,70, hvilket er det stærkeste siden 2017. Nationalbanken sikre efter en paritetskurs på 746,038.

Det er nu 10 måneder siden Nationalbanken sidst intervenerede, men det betyder bestemt ikke banken hat set passivt til fra sidelinjen under coronakrisen. Sidste år intervenerede man for knap 78 mia., da kronen blev kraftigt svækket, og man hævede derudover renten. Her 10 måneder senere står man så med modsatte pres, nemlig en stærk krone.

Den stærke krone betyder også, at vi øjeblikket er tættere på en selvstændig ren­te­ned­sæt­tel­se fra Nationalbanken, men det er ikke vores hovedscenarium. Vi forventer, at Nationalbanken vil fastholde den nuværende rente i en rum tid endnu. Boligejerne nyder godt af de lave renter, og samtidigt understøtter lave renter virk­som­he­der­nes lyst til at investere, i en tid hvor lav efterspørgsel har skudt in­ve­ste­rings­ly­sten til hjørne.

Den styrkede krone påvirker desværre vores eksport negativt, da danske varer bliver relativt dyrere. Det er ærgerligt i en tid hvor den globale efterspørgsel i forvejen lider under coronakrisen. Det hører dog med til historien, at vi taler om relativt snævre spænd overfor euroen som følge af fast­kur­spo­li­tik­ken, men en styrket krone overfor pariteten er fortsat ikke godt i den forstand.

Relaterede artikler