Danskerne flokkes om feriehusene i juli og august

Der er udsigt til endnu en sommer herhjemme.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Sikkerhed trækker i boligejerne - lån med fast rente vinder frem

Danmarks Statistik har netop offentliggjort tal, som viser, at danskerne booker ferie under hjemlige himmelstrøg i juli og august. Danskerne har ved udgangen af april booket 95.500 hus-uger i højsæsonen (juli og august), hvilket er en fremgang på 37.900 hus-uger i forhold til samme tidspunkt sidste år. Det svarer til en fremgang på 66%.

Ser vi på alle bookinger i de danske feriehuse, så er der i alt booket 194.000 hus-uger i højsæsonen, når vi tæller udenlandske bookinger med. Her er der ingen tvivl om, at de udenlandske gæster har booket langt færre uger til den kommende sommer end tidligere, hvilket hænger sammen med corona og re­strik­tio­ner­ne. De danske gæster opvejer dog indtil videre mere end det tabte, da der i de samlede bookinger er en fremgang på 7% i forhold til samme tid sidste år.

Danskerne flokkes indtil videre om feriehusene igen i år, hvilket er en naturlig følge af corona-situationen og de restriktioner, som den medfører. Dagens tal understreger, hvor for­skel­lig­ar­tet over­nat­nings­bran­chen er ramt for, hvor feriehuse ser ud til at få en god sommer, i lighed med campingpladser, og får opvejet tabet af udenlandske turister, så rammer krisen hårdt for hoteller, vandrerhjem og feriecentre. Her skal vi dog huske på, at en god sommer for fe­ri­e­hus­ud­le­jer­ne endnu ikke er en done deal, hvis danskerne igen får mulighed og lyst til at rejse udenlands.

Om fremgangen i antallet af bookinger så også materialiserer sig i en ny høj­sæ­sons­re­kord, som blev sat sidste år, er endnu for tidligt at sige. Sidste år kom mange bookinger sent på året, da restriktioner sendte mange danskere på ferie herhjemme i stedet for deres planlagte ferie på udenlandske destinationer. I år kan situationen så hurtigt vende på en tallerken, hvor danskerne afbestiller deres planlagte ferie herhjemme og rejser udenlands i stedet, hvis re­strik­tio­ner­ne bliver lempet yderligere. Her vil det så gøre dobbelt ondt for fe­ri­e­hus­ud­le­jer­ne, hvis re­strik­tio­ner­ne for udenlandske gæster ikke lempes, da de så både vil mangle de danske og de udenlandske gæster.

Relaterede artikler