Hotelbranchen er presset helt i knæ

Antallet af overnatninger var i april 195.393, hvilket var 72,5 procent lavere end i marts.

Danmark har de højeste forbrugerpriser i EU

Friske tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af overnatninger på hoteller og lignende aldrig har været så lavt, og at antallet af overnatninger tager det største månedlige fald nogensinde. Antallet af overnatninger var i april 195.393, hvilket var 72,5 procent lavere end i marts. Det fald skal ses i lyset af, at antallet af overnatninger allerede var faldet med næsten 64 procent i marts. Tallene er sæsonjusterede.

Udviklingen i april er drevet af knapt 63 procent færre overnatninger fra danske gæster, og mere end 90 procent færre overnatninger fra udenlandske gæster.

Gæsterne er på få måneder forsvundet som dug for solen, og det presser hotelbranchen helt ned i knæ. De nyeste tal fra regeringen viser, at knap 50.000 af medarbejderne inden for restaurations- og hotelbranchen er blevet afskediget eller sendt hjem på løn­kom­pen­sa­tion per 18. maj.

Der er ingen tvivl om, at branchen er presset, men der er lyspunkter. For det første betyder udsigten til en sommerferie herhjemme i Danmark, at den indenlandske efterspørgsel forventeligt vil være højere end normalt. For det andet betyder åbningen af de danske grænser for tyskere, nordmænd og islændinge at nogle af de udenlandske gæster også kan vende tilbage.

Hoteller i København og på Frederiksberg må dog stadig se langt efter udenlandske gæster, da der her stadig er forbud mod overnatninger. Derfor er situationen bestemt ikke den samme for branchen hen over landet.

Den store joker bliver dog, hvor hurtigt og kraftigt de udenlandske gæster vender tilbage. Sidste år stod de udenlandske gæster for lidt over 40 procent af alle over­nat­nin­ger­ne herhjemme, og det vil derfor være afgørende for branchen, at de vender hurtigt tilbage, om de så har lyst midt i cor­o­nau­sik­ker­he­den er straks en anden sag.

*Statistikken dækker alle hoteller, feriecentre og vandrerhjem med mere end 40 sengepladser.

Relaterede artikler