Byggebeskæftigelsen fortsætter opturen

Beskæftigelsen inden for byggeri og anlæg samlet set er steget med mere end 5.000 i 2019.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61
Byggebeskæftigelsen fortsætter opturen

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der kom 917 flere i arbejde indenfor byggebranchen i 4. kvartal, når der korrigeres for sæsonudsving. Tallet er den tidligste indikator for beskæftigelsen og er således ikke alene interessant for byggebranchens tal, men for det samlede be­skæf­ti­gel­ses­tal.

De flere beskæftigede i 4. kvartal betyder, at beskæftigelsen inden for byggeri og anlæg samlet set er steget med mere end 5.000 personer i 2019. Der er ved udgangen af 2019 i alt 179.000 beskæftigede i byggeriet.

Selvom noget af tempoet er taget ud af byggeriet den seneste tid, så er det foreløbig ikke noget, som beskæftigelsen tager større notits af. Økonomien har det godt, renterne er lave og boligpriserne stiger. Vi er optimistiske for dansk økonomi og beskæftigelsen - også indenfor byggeriet. Så på trods af, at der er mindre gang i byggeriet, så forventer vi ikke, at byg­ge­be­skæf­ti­gel­sen er på vej til at slå i bakgear. Spørger man virksomhederne, så peger be­skæf­ti­gel­ses­for­vent­nin­ger­ne da også svagt op mod slutningen af året.

Mens niveauet er højt for det byggeri, som i øjeblikket bliver færdiggjort, så har omfanget nyt påbegyndt byggeri tabt lidt af pusten. Slutresultatet er, at der samlet set er mindre byggeri i gang.

Efterspørgslen efter arbejdskraft er indenfor byggeriet braget op siden 2013. I løbet af de seneste 7 år er 33.500 flere kommet i beskæftigelse indenfor byggebranchen. Det svarer til en stigning på 23%. Den markante be­skæf­ti­gel­ses­stig­ning indenfor byggeriet sætter sig desuden i et ganske højt niveau for manglen på arbejdskraft. Dog er manglen på arbejdskraft faldet lidt tilbage sammenlignet med sidste år.

Relaterede artikler