Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Laveste antal tvangsauktioner i en januar siden 2007

Laveste antal tvangsauktioner i en januar siden 2007

4. februar 2022
Gå til nyhedsoversigt

Netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik viser, at der i januar blev bekendtgjort 105 tvangsauktioner, når vi tager højde for normale sæsonudsving. Det er det laveste januar-niveau for antallet af tvangsauktioner, som vi har set siden 2007. Statistikken går tilbage til 1993.

Tvangsauktionerne starter 2022 ud på et ultralavt niveau, og fortsætter altså det lave antal, som vi også var vidne til sidste år. Januar byder tilmed på det laveste antal tvangsauktioner for netop den måned i 15 år. Og vi skal ikke lede længe efter forklaringen. Danskerne har nemlig en bundrobust privatøkonomi, som bl. a. hænger sammen med stor jobsikkerhed og at danskerne er ganske velpolstrede. I tillæg betyder de gunstige forhold på boligmarkedet, at det er lettere at sælge boligen i fri handel, inden en tvangsauktion kommer på tale, hvis der opstår problemer med at betale terminen.

Det er glædeligt, at tvangsauktionerne befinder sig på det her lave niveau, hvor boligejernes betalingsevne også er i top, hvilket vi fik bekræftet i starten af ugen med den laveste restanceprocent i 14 år. Vi forventer, at det billede også vil være gældende i den kommende tid, da både boligmarked og dansk økonomi udviser stærke tegn. Godt nok er boligmarkedet gået et gear ned i forhold til det vilde tempo i starten af 2021, men boligmarkedet ligger på ingen måde i dvale, og det vil kombineret med den stærke betalingsevne holde tvangsauktionerne i meget kort snor.