Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Færre tvangsauktioner i februar

Færre tvangsauktioner i februar

4. marts 2022
Gå til nyhedsoversigt

Der blev bekendtgjort 93 tvangsauktioner i februar, når vi tager højde for normale sæsonudsving. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Det er lidt færre sammenlignet med januar, som bød på 108 tvangsauktioner.

Antallet af tvangsauktioner ligger ekstremt lavt og har nu 5 måneder i streg befundet sig i et leje omkring 100 bekendtgjorte tvangsauktioner om måneden. Tvangsauktionerne i februar er samtidig det laveste for en februar måned siden 2007. Statistikken går tilbage til 1993. 

Vi skal grave dybt i hukommelsen for at huske tilsvarende lave niveauer for tvangsauktioner. Det meget lave antal tvangsauktioner er blot en i rækken af bomstærke nøgletal fra boligmarkedet. Det vidner i den grad om, hvor solid boligejernes privatøkonomi er med høj jobsikkerhed og velpolstret pengepung.  

Samtidig har boligmarkedet vist imponerende form med høj handelsaktivitet og prisstigninger. Skulle man stå i den ulykkelige situation, hvor der opstår problemer med at betale terminen, så betyder det stærke boligmarked, at boligen er lettere at afhænde i fri handel.

Det er glædeligt, at det meget lave antal tvangsauktioner har bidt sig fast. Vi kan også se, at boligejernes betalingsevne er i top. Vi forventer, at det billede også vil være gældende i den kommende tid.

Geografisk er antallet af tvangsauktioner betragteligt lavere i alle af landets 5 regioner gennem det seneste år sammenlignet med året før. De største relative fald er i Region Syddanmark, Region Hovedstaden og Region Sjælland, som er faldet med henholdsvis 42%, 41% og 39%, hvis vi sammenligner de seneste 12 måneder med de foregående 12 måneder. Faldet er lidt mindre, men stadig i den høje ende, hvis vi ser mod Region Midtjylland og Region Nordjylland, som er faldet med henholdsvis 21% og 14%.