Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Til Salg-skiltene forsvinder med rekordfart på boligmarkedet

Til Salg-skiltene forsvinder med rekordfart på boligmarkedet

8. juli 2020
Gå til nyhedsoversigt

Netop offentliggjorte tal fra Finans Danmark viser, at udbuddet af boliger fortsætter med at rasle ned. I juni lød det samlede boligudbud på 43.304. Det er 2.108 færre end blot en enkelt måned siden, hvilket svarer til, at udbuddet af boliger er faldet med 4,6% siden maj. Det er det største fald på en enkelt måned i statistikkens 16-årige historie.

Til Salg-skiltene forsvinder med rekordfart på boligmarkedet i øjeblikket. Vi har aldrig i statistikkens historie oplevet et så stort dyk i boligudbuddet på blot 30 dage. Det skyldes den rivende fart, som der hersker i disse uger, hvor boligerne nærmest bliver flået ned fra mæglernes hylder. Salget ligger langt over normalen, og udbuddet kan slet og ret ikke følge med. Det giver de kommende boligkøbere dårligere kort på hånden, eftersom de har færre boliger at vælge mellem. Omvendt giver det sælgerne bedre kort på hånden, som det aktuelt bliver færre af.

Fordelt på boligtyper står der i dag 29.975 huse, 6.584 lejligheder og 6.745 sommerhuse til salg. Sammenlignet med måneden før er udbuddet af huse faldet med 4,2%, mens lejligheder og sommerhuse er skrumpet med henholdsvis 5,5% og 5,7%.

I begyndelsen af coronakrisen bragede både bolighandler og salgsannoncer ned. Det har vi så set efterfulgt af en ketchupeffekt på bolighandlerne, som buldrer derudaf, men ketchupeffekten er udeblevet i boligudbuddet. Samlet set er boligsælgerne fortsat en anelse forsigtige. Derfor ser vi et boligudbud skrumpe i en fart, som vi ikke har været vidne til før. Under normale omstændigheder vil vi typisk se, at boligudbuddet vokser i løbet af foråret, men det er altså en tendens, som er skubbet til side i år.

Det faldende boligudbud er med til få priserne på boligmarkedet til at stige, da køberne flokkes om et stadig lavere udbud af boliger. I juni steg huspriserne med 1,6%, mens lejlighedspriserne ligger 0,9% højere sammenlignet med måneden før. Sommerhuspriserne steg mest i juni med 2,6%.