Nu er også 2,5%-lån med afdrag på vej til boligejerne

Renteudviklingen går rigtig stærkt i øjeblikket.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Ny prognose fra vismændene: Boligejerne har udsigt til næsten 300.000 kr. i øget friværdi

Renterne pisker op, og det har nu fået Totalkredit til at åbne en stribe af nye 30-årige fastforrentede lån. Seneste skud på stammen er det fastforrentede 2,5%-lån med afdrag, hvor Totalkredit åbner for obligationer bag.

De afdragsfrie 2,5%-lån med henholdsvis 10 og 30 års afdragsfrihed blev lanceret i fredags, så trioen af de fastforrentede lån med 2,5%-lån er nu fuldendt.

Ren­te­ud­vik­lin­gen går rigtig stærkt i øjeblikket. Vi er nu nået til at få alle tre varianter af 2,5%-lån på banen. Vi skal vel at mærke fire år tilbage, sidst 2,5%-lån var i spil. For en måneds tid siden hed renten 1,5%, og for lidt over et år siden var navnet 0,5%. Det er kort og godt blevet dyrere at belåne friværdien eller finansiere et boligkøb.

Den højere rente på et 30-årigt fastforrentet lån betyder, at det i dag er ca. 1.010 kr. dyrere i månedlig ydelse at låne 1 mio. kr. afdragsfrit i forhold til for 1 år siden. Det kan påvirke overvejende boligkøbere, som for nogens vedkommende ganske enkelt må se sig om efter en billigere bolig, da finansieringen er blevet dyrere.

Varianterne med 10 og 30 års afdragsfrihed vil være tilgængelig for lånetilbud fra den 14. februar, såfremt kursen er under 100, hvilket den aktuelt står til at være. Varianten med afdrag vil ligeledes være tilgængelig, såfremt kursen er under 100, men her skal renten et nøk længere op, før den for alvor kommer i spil med en kurs under 100. De seneste uger har dog vist, hvor hurtigt det kan rykke.

Relaterede artikler