Flere boliger står til salg

Boligmarkedet befinder sig i en ny virkelighed med massiv modvind.

Boligmarked fortsætter med fuld damp – højeste antal februar-salg nogensinde

Nye tal fra Boligsiden viser, at antallet af salgsskilte fortsætter med at vokse på boligmarkedet. I oktober steg udbuddet af boliger med 1.557 boliger. Det er nu 8. måned i træk, at boligudbuddet vokser, hvor det samlet er steget med omkring 13.000. Det svarer til en stigning på hele 44%. Også hvis vi tager højde for sæson, har udbuddet af boliger oplevet en betragtelig stigning på 25%.

Boligkøberne får mere at vælge mellem måned for måned. Det kommer efter en tør periode, hvor antallet af salgsskilte ramte det laveste i 16 år sidste vinter. Det voksende udbud kommer af, at flere boligkøbere trækker følehornene til sig. Den faldende sult efter at købe bolig kommer efter mærkbare ren­testig­nin­ger, højere energipriser og høj inflation. Det har gjort boligkøbet dyrere og sætter sig derfor ikke overraskende i færre handler og flere salgsskilte.

De seneste tal viser, at boligudbuddet nu er på det højeste i mere end to år. Udbuddet er dog historisk set fortsat i den lavere ende. Sammenligner vi med 2019 på samme tidspunkt af året, så er der i dag 19% færre boliger til salg. Så godt nok vokser udbuddet måned for måned, men det er endnu i den relativt set lave ende.

Boligmarkedet befinder sig i en ny virkelighed med massiv modvind. De seneste handelstal viser, at markedet bød på den sløjeste han­del­sak­ti­vi­tet for september i 9 år. Samtidig er priserne begyndt at falde, hvor priserne er faldet de seneste tre måneder for huse og lejligheder. Huspriserne er faldet knap 3%, mens lejligheder er faldet næsten 5%. Modvinden til boligmarkedet består af kraftige ren­testig­nin­ger, højere varmeudgifter, høj inflation i samfundet og sidst men ikke mindst en øget usikkerhed for fremtiden. Sporene på boligmarkedet er allerede markante, og de er ikke slut endnu. Vi går ind i en periode med yderligere prisfald.

I oktober steg udbuddet af huse med 4,3%. Det betyder, at lidt mere end 31.000 huse nu har et salgsskilt i forhaven. Det er 28% flere end for et år siden. Udbuddet af lejligheder vokser med 3,3% til knap 8.600 lejligheder. Der er i dag 42% flere lejligheder til salg end for et år siden. Udbuddet af sommerhuse var stort set uændret i oktober og er helt det samme som for et år siden. Der er aktuelt 4.700 sommer til salg.

Relaterede artikler