3%-lån klar til boligejerne

Det fortæller en hel del om, hvor vild renteudviklingen har været.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Coronadyk i danskernes aktieformuer stort set indhentet i april

Renterne er de seneste måneder steget mærkbart, og det får nu Totalkredit til at åbne for en stribe af nye 30-årige fastforrentede lån med 3% i rente. Der er tale om både de afdragsfrie varianter med 10 og 30 års afdragsfrihed samt lån med afdrag. Det er netop offentliggjort i en fonds­børs­med­del­el­se.

Om det er muligt for boligejerne at få lånetilbud allerede i morgen, når obligationerne rammer markedet, er imidlertid betinget af, om kursen er under 100. Og ser vi på det aktuelle renteniveau, så skal renterne et ekstra nøk op. Lånet med 30 års afdragsfrihed vil ligge meget tæt på grænsen og være det første, som åbner. Dernæst vil 3%-lånet med 10 års afdragsfrihed åbne, såfremt renterne fortsætter op og til sidst 3%-lånet med afdrag.

3%-lånet bliver i disse timer gjort klar på af­fy­rings­ram­pen og kan komme i spil for boligejerne indenfor meget nær fremtid. Det fortæller en hel del om, hvor vild ren­te­ud­vik­lin­gen har været i den seneste tid. Vi er på blot omkring et år gået fra en rente på 0,5% til nu på tærsklen til et 3%-lån. Det er seks år siden, der sidste gang var 3%-lån på menuen for boligejerne.

Den højere rente på et 30-årigt fastforrentet lån betyder, at det i dag er ca. 1.290 kr. dyrere i månedlig ydelse at låne 1 mio. kr. afdragsfrit i forhold til starten af 2021. Det kan påvirke overvejende boligkøbere, som for nogens vedkommende ganske enkelt må se sig om efter en billigere bolig, da finansieringen er blevet dyrere.

For eksisterende boligejere med et fastforrentet lån betyder det, at konverteringer op i rente kan komme i spil og dermed skære i restgælden. Det er især boligejere med 0,5% i rente og 1% i rente, som det taler mere og mere til.

Også højere renter på lån med kortere løbetider

Totalkredit har i samme fonds­børs­med­del­el­se også meddelt, at der er nye varianter af 10-, 15- og 20-årige lån på vej i spil fra 25. februar.

Der er således et nyt 10-årigt lån på vej med en rente på 1%, et 15-årigt lån med en rente på 1,5% og et 20-årigt lån med en rente på 2%. Lånene åbner for tilbud 25. februar, såfremt kursen er under 100, hvilket forventningen er i øjeblikket.

Lån med kortere løbetider henvender sig primært til boligejere, der skal bruge et tillægslån.

Relaterede artikler