Prisnedslag på det laveste niveau i 15 år

3,7% blev der givet i gennemsnitligt prisnedslag på et hus på 140 kvm.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Dyk i handler med huse og lejligheder - sommerhuse i vild udvikling

I gennemsnit fik en boligkøber forhandlet et nedslag på 3,7% hjem på et klassisk hus på 140 kvm. i 1. kvartal 2021 svarende til 86.000 kr. Det viser helt nye tal fra Finans Danmark. Retter vi blikket mod en typisk lejlighed på 100 kvm., så måtte sælgerne i samme kvartal give et nedslag på 69.000 kr. svarende til 2,1%. I begge tilfælde er nedslagene på det laveste niveau i 15 år.

Tager vi et historisk tilbageblik, så var boligmarkedet i den grad købers marked tilbage i 2009, hvor der i finanskrisens efterdønninger i gennemsnit blev forhandlet et prisnedslag på over 16%, mens prisnedslagene var helt nede at vende på ca. 1% i 2005 lige op til finanskrisen.

Det går stærkt på boligmarkedet, hvor vi samtidig er vidne til, at antallet af boliger, som er til salg, er meget lavt. Det betyder, at det er sælger, som står med de bedste kort på hånden i øjeblikket, og det er medvirkende til, at de prisnedslag der forhandles hjem, er på det laveste niveau i 15 år.

I friskere statistikker kan vi se, at antallet af boliger med Til-salg skilte plantet i forhaven så småt er begyndt kravle opad. Da det stigende boligudbud endnu er i sin spæde start, forventer vi, at prisnedslagene i den kommende tid fortsat vil være i den meget lave ende for herefter at begynde at gå opad igen i takt med, at køberne får flere kort på hånden, når en bolighandel skal i hus.

Sælgerne har allerbedst kort på hånden i nærheden af København

Udbuddet af boliger er lavest i eller omkring de store byer, og det er da også her, at sælger skal rykke sig mindst på prisen. I landsdelen Byen København gives således det mindste prisnedslag på 1,4% for huse. I Nordjylland forhandles det største nedslag hjem på 6,2% på huse.

Retter vi blikket mod lejligheder, så gives det mindste nedslag i prisen i Københavns Kommune på 1,4%, mens det største prisnedslag gives i Odense og Aalborg Kommuner på 3,7%.

Relaterede artikler