Vaccinehåb sender renten op og genåbner for 1%-lån m. afdrag

1%-lånet handler lige under kurs 100.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Det 30-årige 1 pct. lån med afdrag fra Totalkredit handler netop nu i gen­nem­snits­kurs under 100 – helt nøjagtig 99,87. Ender kursen med et gennemsnit under 100, når dagen er omme, som alt tyder på lige nu, så genåbner 1 pct. lånet med afdrag for tilbudsgivning i morgen.

Primært nyheden om et vaccinehåb mod Coronavirus sender renterne og aktiekurserne i vejret verden over, og det er så kommet oveni et lettelsens suk fra det amerikanske præsidentvalg. Det smitter selvsagt også af i den hjemlige andedam, hvor de danske boligrenter også stiger. Det betyder, at det 30-årige 1 pct. lån med afdrag befinder sig i terrænet lige under 100, og genåbner altså for tilbud i morgen, hvis det niveau holder dagen ud. Lånet har ellers været lukket land for boligejerne i store dele af oktober og november, men har altså nu kurs tilbage på hylderne fra i morgen.

Selvom renten altså stiger på baggrund af de gode nyheder om et vaccinehåb mod Coronavirus, så skal vi huske på, at en rente på 1 pct. stadig er hamrende lavt. Det er desuden ikke en rentestigning i den stør­rel­ses­or­den, som kommer til at skubbe boligmarkedet ud af kurs. Og på trods, af at vi netop har vinket farvel til op­si­gel­ses­fri­sten ved udgangen af oktober, så venter der endnu en op­si­gel­ses­frist ved udgangen af januar næste år, hvor det for boligejere med 2 pct. lån eller derover fortsat kan være attraktivt at nedkonvertere deres realkreditlån til et lån med lavere rente.

Har man i dag et 2 pct. lån med afdrag med en restgæld på 1 mio. kr. og omlægger det til et nyt 1 pct. lån med afdrag (her antaget, at kursen er 99,87), så sparer man ca. 180 kr. om måneden efter skat. Omkostningen i form af gebyr og kurstab er ”tjent hjem igen” på ca. 3 år.

Relaterede artikler