Boligpriserne fortsætter opad

Huspriserne er 3,1% højere sammenlignet med året før.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Boligpriserne fortsætter fremgangen

Pilen peger op på boligpriserne, viser netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Danmarks Statistik. Fremgangen fortsætter derfor på såvel huse som ejer­lej­lig­he­der. Dagens tal dækker for december, og her var prisen på huse 3,1 pct. højere sammenlignet med året før, mens ejer­lej­lig­heds­pri­ser­ne var 1,7 pct. højere.

Det giver god mening, at priserne stiger, når vi sammenholder den medvind, boligmarkedet får fra flere fronter. En cocktail af markant rentefald, rekordhøj beskæftigelse og pæn re­al­løns­frem­gang er nogle af ingredienserne bag en stærk tid for boligmarkedet.

Også i antallet af handler er der godt gang i den på boligmarkedet. Det understreges af, at antallet af solgte huse i 2019 er det højeste i det forgangne årti. Der blev sat underskrift på en købsaftale på i alt 51.598 hushandler i 2019, hvilket samtidig er 3,3 pct. flere hushandler end i 2018. Der er fremgang i alle regioner på antallet af solgte huse i 2019 set i forhold til 2018 med Region Nordjylland som bannerfører.

Over det kommende år forventer vi, at huspriserne kommer til at stige med yderligere 3 pct. Der er gode takter i dansk økonomi, og det lave renteniveau ser ikke ud til at forsvinde foreløbig. På lej­lig­heds­mar­ke­det ser vi noget nær en uændret pris. Medvinden fra de gode takter i dansk økonomi og de lave renter holdes i skak af modvind på lej­lig­heds­mar­ke­det, som består af strammere lånekrav, meget nybyggeri samt et prisniveau, hvor der ikke er lige så mange som tidligere, der ønsker at være med.

Relaterede artikler