1,5%-lån kan være på vej tilbage for første gang i næsten 10 måneder

Den massive rentestigning på de danske boligrenter fortsætter.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Opsigelsesfristen nærmer sig: Grobund for konverteringsbølge ved udgangen af januar

Den massive rentestigning på de danske boligrenter fortsætter. Hvor vi startede denne uge med at sige goddag igen til 1 pct. lånet med afdrag, så kan turen nu komme til 1,5 pct. lånet med afdragsfrihed. For 6 dage siden hed renten 0,5%, så det er gået utrolig stærkt. Vi skal tilbage til juni sidste år, før det afdragsfri 1,5 pct. lån sidst var åbent for tilbud.

1,5 pct. lånet handler nemlig nu til en kurs lige over 100. For en uge siden handlede den i over 102. Vi er ikke der endnu, hvor vi kan sige med sikkerhed, at lånet genåbner for tilbud i morgen, men der skal ikke meget til, at kursen sniger sig under 100. Og med de udsving ren­te­mar­ke­der­ne har budt på den seneste tid, så kan det altså gå stærkt.

Med andre ord, er over 9 måneders rentefald forduftet på 1 uge! Man kan ligefrem sige, at mens renten har taget trapperne ned, så har den taget elevatoren op. Det vidner om ekstremt voldsomme udsving på de finansielle markeder i øjeblikket, hvor der dagligt kommer nye informationer til om virussens omfang og dens økonomiske konsekvenser.

Hvis genankomsten til 1,5 pct. lånet med afdragsfrihed bliver en realitet, betyder det også, at visse boligejere kan begynde at vinke farvel til deres ned­kon­ver­te­rings­mu­lig­he­der – i hvert fald for nu. Det er vores forventning, at vi langt fra er færdige med at se mærkbare udsving på markederne. Boligejere med 2 pct. lån har i lang tid haft gode kon­ver­te­rings­mu­lig­he­der til både 0,5 og 1 pct. lån. De muligheder begynder så småt at fordufte, hvis også 1,5 pct. lånet med afdrag kommer i spil igen.

Mit bedste råd til boligejere med fast rente er derfor, at de skal spænde sik­ker­heds­se­len og følge godt med i den kommende tid. For de store udsving vil med al sandsynlighed fortsætte.

Relaterede artikler