AL MarkedsNyt - Uge 5

På de finansielle markeder har ugens helt store begivenheder været rentemøder i Fed og ECB, hvor begge centralbanker satte renterne op. Centralbankerne kunne samtidig konstatere, at de pengepolitiske stramninger har haft den ønskede dæmpende effekt på inflationen, og de lysere udsigter sendte aktierne i vejret og statsrenterne ned i både Europa og USA.

  • På de finansielle markeder har ugens helt store begivenheder været rentemøder i Fed og ECB, hvor begge centralbanker satte renterne op. Cen­tral­ban­ker­ne kunne samtidig konstatere, at de pengepolitiske stramninger har haft den ønskede dæmpende effekt på inflationen, og de lysere udsigter sendte aktierne i vejret og statsrenterne ned i både Europa og USA.

  • De internationale vækstudsigter er forbedret. IMF har i en ny prognose opjusteret deres forventninger til den globale vækst. Og i ugen viste tal for eurozonen en svag positiv BNP-vækst i 4. kvartal, som var bedre end ventet.

  • Det danske arbejdsmarked viser fortsat stærke takter, trods den seneste tids modvind. Ledigheden steg godt nok i december for tredje måned i træk, men le­dig­heds­pro­cen­ten befinder sig fortsat tæt på det laveste siden 2008. Samtidig er lang­tids­le­dig­he­den i december rekordlav efter 20 måneder i træk med fald.

Læs mere her.

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVE HER.

Relaterede artikler