AL MarkedsNyt - Uge 5

ECB besluttede på torsdagens rentemøde at fastholde den ledende rente på de aktuelle -0,50%, men på det efterfølgende pressemøde skærpede Christine Lagarde retorikken og vil ikke længere udelukke renteforhøjelser i 2022.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61
  • ECB besluttede på torsdagens rentemøde at fastholde den ledende rente på de aktuelle -0,50%, men på det efterfølgende pressemøde skærpede Christine Lagarde retorikken og vil ikke længere udelukke ren­te­for­hø­jel­ser i 2022.

  • Renterne havde kraftig pil op i den forgangne uge. Det var særligt sidst på ugen efter rentemødet i ECB, at der for alvor blev tændt op under ren­testig­nin­ger­ne. Det blev så fredag toppet op med flotte be­skæf­ti­gel­ses­tal fra USA, hvor beskæftigelsen steg med 467.000 i januar, mens lønningerne også steg mærkbart mere end ventet.

  • Også de danske boligrenter pisker i vejret, hvor 2,5%-lån nu kommer. For en måned siden var det 1,5% og for godt et år siden 0,5%. Fredag of­fent­lig­gjor­de Totalkredit således åbning af obligationer bag 2,5%-lån med hhv. 30 og 10 års afdragsfrihed.

Læs m​ere her

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVE HER

Relaterede artikler