AL MarkedsNyt - Uge 13

Den 2- og 10-årige amerikanske rente ligger og flugter side og side. Med andre ord er rentekurven i USA tæt på at invertere, hvor den korte rente kan overstige den lange rente. En invertering af rentekurven bliver ofte tolket som en varsling af en forestående recession men fortæller dog intet om, hvornår en eventuel recession kommer.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61
  • Den 2- og 10-årige amerikanske rente ligger og flugter side og side. Med andre ord er rentekurven i USA tæt på at invertere, hvor den korte rente kan overstige den lange rente. En invertering af rentekurven bliver ofte tolket som en varsling af en forestående recession men fortæller dog intet om, hvornår en eventuel recession kommer.

  • Væksten i dansk økonomi for 2021 opjusteres markant, som sidste år oplevede den højeste vækst siden 1994. Vi kan roligt navngive det som en decideret kraft­præ­sta­tion, og det er ikke hver dag, at vores økonomi kan bryste sig af den højeste vækst i nærheden af 5%.

  • Næsten 70% af dag­lig­va­re­bu­tik­ker­ne i Danmark forventer at hæve priserne de kommende tre måneder. Det sender et klokkeklart signal til danskerne om, at der er udsigt til mere brede prisstigninger. Danskerne oplever allerede de kraftigste prisstigninger siden 1989.

Læs m​ere her

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVE HER

Relaterede artikler