AL MarkedsNyt - Uge 12

Ugen bød på rentestigninger på begge sider af Atlanten efter Jerome Powells udmeldinger om, at en rentestigning på 50 bp kan være på vej og efter, at erhvervstilliden ved PMI var bedre end ventet i både USA og eurozonen.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61
  • Ugen bød på ren­testig­nin­ger på begge sider af Atlanten efter Jerome Powells udmeldinger om, at en rentestigning på 50 bp kan være på vej og efter, at er­hverv­stil­li­den ved PMI var bedre end ventet i både USA og eurozonen.

  • I ugen kom en række nøgletal, der understøtter, at danskerne står økonomisk stærkt med rekordhøj beskæftigelse og over 1 billion kr. på bankkontiene, men at en kølig for­brugs­stem­ning breder sig. Detailsalget faldt i februar og for­bru­ger­til­li­den i marts faldt længere ned end i starten af coronakrisen.

  • Danskernes bruttoformue i fast ejendom havde i 2021 den største årlige stigning i 15 år. Den alt­over­skyg­gen­de årsag er de kraftige prisstigninger på boligmarkedet. Samtidig låner boligejerne ikke voldsomt meget op i boligen, og det er også med til at lune i danskernes friværdi.

Læs m​ere her

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVE HER

Relaterede artikler