AL MarkedsNyt - Uge 11

Den amerikanske centralbank hævede renten med 0,25 procentpoint, hvilket er første gang på denne side af coronakrisen. Renteforhøjelsen er blot startskuddet på en lang række af renteforhøjelser i år, hvor der kan være udsigt til, at renten hæves på samtlige af de resterende rentemøder i år.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61
  • Den amerikanske centralbank hævede renten med 0,25 procentpoint, hvilket er første gang på denne side af coronakrisen. Ren­te­for­hø­jel­sen er blot startskuddet på en lang række af ren­te­for­hø­jel­ser i år, hvor der kan være udsigt til, at renten hæves på samtlige af de resterende rentemøder i år.

  • Energi- og råvarepriserne er skudt i vejret efter Ruslands invasion af Ukraine. Den seneste uges tid er pris­stig­nin­ger­ne dog sat på hold og faldet en anelse tilbage. Vi befinder os dog stadig på et markant højere niveau end tidligere.

  • Det er blevet dyrere at være dansk virksomhed. Det er især de højere energi- og råvarepriser, som bider på virk­som­he­der­nes udgifter, når der skal produceres. De danske forbrugere kommer til at mærke det, da der er udsigt til, at en del virksomheder vil sende noget af regningen videre.

Læs m​ere her

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVE HER

Relaterede artikler