AL MarkedsNyt - Uge 47

Inflation er fortsat et tema på de finansielle markeder. Det ses her i ugen på dollaren, der overfor euroen ramte sit stærkeste niveau i 16 måneder. Den primære årsag er, at forventningen til stramning af pengepolitikken ser ud til at være mere nært forestående i USA end i Europa.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61
  • Inflation er fortsat et tema på de finansielle markeder. Det ses her i ugen på dollaren, der overfor euroen ramte sit stærkeste niveau i 16 måneder. Den primære årsag er, at forventningen til stramning af pen­gepo­li­tik­ken ser ud til at være mere nært forestående i USA end i Europa.
  • I dansk økonomi er inflation også et til­ba­ge­ven­den­de tema i denne tid. Aktualiteten bliver ikke mindre af, at vi i ugen så, at pro­du­cent­pri­ser­ne bragede i vejret med den største stigning siden 2008. Desuden viste tal fra DA en årlig lønfremgang på 3,2% i 3. kvartal, hvilket er det højeste siden 2009.

  • Dansk økonomi skyder fortsat med høj fart og voksede 2% i 3. kvartal ifølge BNP-indikatoren. Vi har i Danmark kurs mod den højeste økonomiske vækst i 27 år, og det er en forventning, som blot bliver forstærket af den pæne vækst i BNP-indikatoren.

Læs m​ere her

Relaterede artikler