AL MarkedsNyt - Uge 41

Inflations- og beskæftigelsestallene trækker i hver sin retning, når det drejer sig om den amerikanske centralbanks beslutning vedrørende en potentiel stramning af pengepolitikken.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61
  • Inflations- og be­skæf­ti­gel­ses­tal­le­ne trækker i hver sin retning, når det drejer sig om den amerikanske centralbanks beslutning vedrørende en potentiel stramning af pen­gepo­li­tik­ken.

  • Herhjemme er inflation ugens helt store historie. De danske for­bru­ger­pri­ser steg i september med største fart siden 2012. Pris­stig­nin­ger­ne er særligt drevet af priser på varer, herunder i særdeleshed brændstof, strøm og gas.

  • Boligpriserne fortsætter op - men i nedsat tempo i september. Den lavere hastighed er positivt for boligmarkedet, som simpelthen har spænet for hurtigt med stribevis af handels- og prisrekorder under store dele af coronakrisen. Risikoen er, at boligmarkedet kommer i ubalance, som i sidste ende ikke alene vil være en risiko for boligmarkedet og boligejerne, men også med negativ afsmitning på resten af økonomien.

Læs m​ere her

Relaterede artikler