AL MarkedsNyt - Uge 39

Vi starter ugen med blodrøde tal fra aktiemarkederne. Det største fald så vi imidlertid i det danske C25. Det er det største siden starten af coronakrisen i marts 2020, og forklaringerne bag er flerfoldige.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61
  • Vi starter ugen med blodrøde tal fra ak­tie­mar­ke­der­ne. Det største fald så vi imidlertid i det danske C25. Det er det største siden starten af coronakrisen i marts 2020, og forklaringerne bag er flerfoldige.

  • Nationalbanken sænkede renten igår. Ren­te­ned­sæt­tel­sen kommer efter en lang periode med en mærkbart styrket krone overfor euroen og interventioner på næsten 50 mia. kr. siden marts. Det skal dog siges, at en ren­te­ned­sæt­tel­se på 0,10%point i en historisk kontekst ikke er særlig be­mær­kel­ses­vær­digt. På mandag får vi tal for in­ter­ven­tions­om­fan­get i september.

  • I dansk økonomi blev væksten i 2. kvartal opjusteret til 2,8% mod tidligere 2,3%. Samtidig var slaget i 1. kvartal mildere end tidligere offentliggjort. Dansk økonomi er braget ud af coronakrisen og er i dag større end før krisen. Det er hamrende imponerende på så kort tid, og det betyder, at 2021 begynder at vise kraftige konturer mod at stå for den højeste vækst i 27 år.

Læs m​ere her

Relaterede artikler