AL MarkedsNyt - Uge 32

På mandag venter vi bragende vækst i dansk økonomi.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61
  • Aktierne er steget, og det betyder, at både amerikanske og europæiske aktieindeks slår rekord eller som minimum ligger i rekordhøje niveauer. Også renterne er steget den seneste uge, og råvarepriserne stagneret på et højt niveau.
  • Nye tal fra USA viser, at juli bød på 943.000 nye jobs i USA. Beskæftigelsen er nu steget i samtlige måneder af 2021, hvor den samlet er gået frem med 4,3 mio. Beskæftigelsen er dog fortsat 5,7 mio. lavere end før krisen. Be­skæf­ti­gel­ses­tal­le­ne øger presset på den amerikanske centralbank til en forventet udmelding om at drosle ned for opkøbene.
  • På mandag forventer vi bragende vækst i dansk økonomi, når BNP-indikatoren offentliggøres for 2. kvartal. Samme dag lander stil­lings­op­slag, hvor vi ligeledes ser stærke tal forude. Hertil kommer der lønstatistik fra DA, som gør os klogere på, om løninflationen er et begyndende tema. Sidst på ugen får vi tal for løn­mod­ta­ger­be­skæf­ti­gel­sen. På den internationale scene kommer der referat fra seneste rentemøde i den amerikanske centralbank.

Læs mere her

 

Relaterede artikler