AL MarkedsNyt - Uge 18

Slutningen af forrige uge bød på en perlerække af BNP-tal på begge sider af Atlanten.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61
  • Den seneste uges finansielle markeder har været en tur gennem Janet Yellens pengepolitiske maskine om forestående ren­testig­nin­ger fra den amerikanske centralbank som følge af den tiltagende fart i amerikansk økonomi. Vi er såmænd enige med hende, men det paradoksale er, at hun i dag sidder som finansminister og ikke har været cen­tral­bank­chef siden februar 2018.
  • Slutningen af forrige uge bød på en perlerække af BNP-tal på begge sider af Atlanten. Den amerikanske økonomi voksede med 1,6 procent i første kvartal, mens den europæiske økonomi oplevede en tilbagegang på 0,6 procent, og derved ender i teknisk recession. Det vidner om den store kontrast over Atlanten, hvor amerikansk økonomi har klaret sig stærkere gennem coronakrisen.
  • Der er kommet robuste tal fra et bomstærkt dansk boligmarked. Tvangs­auk­tio­ner­ne er på det laveste i over 10 år, og samtidig viser boligejerne stærkeste betalingsevne siden 2008.
  • I anledningen af Kristi himmelfart i næste uge udkommer næste AL MarkedsNyt d. 21. maj. Herudover kommer vi med ny prognose fra Arbejdernes Landsbank d. 18. maj, AL Prognosen (tidligere Periskopet).

Læs mere her

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVE HER

Relaterede artikler