AL MarkedsNyt - Uge 17

Højeste erhvervstillid i Danmark i 23 måneder.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61
  • Der var i onsdags rentemøde i den amerikanske centralbank, FED, som holdt sig fuldstændig i ro. Dermed fortsætter banken i rollen som indpisker til økonomien med den lempelige pengepolitik. Der var alene små bevægelser i markederne, og banken leverede helt som ventet. I morgen kommer der inflationstal fra USA i form af PCE, som er FEDs foretrukne inflationsmål. Der er sat næsen op efter en stigning til 2,3 procent, men uden større dramatik. Overrasker den dog på opsiden, kan det sætte obligationer såvel som aktier under pres.
  • Senere i dag vil der komme tal fra den amerikanske BNP-vækst i 1. kvartal, hvor der ventes en vækst på 1,7 procent. Det står i skarp kontrast til de europæiske tal, som lander i morgen. For eurozonen ventes BNP at være skrumpet med -2 procent ift. foregående kvartal. Kan man ikke vente til næste uge for at få en opdatering, kommer vores kommentarer på bankens hjemmeside under Markedsnyt, så snart tallene for amerikansk BNP og eurozonens er landet og kommentarerne sendt ud.
  • Genåbningen kommer til at fungere som en fjeder for dansk økonomi, der springer i vejret over den kommende tid. Feriepengene og vac­ci­neud­rul­ning tilføjer hertil både ekstra og længere springkræft. I marts slog de­tai­lom­sæt­nin­gen rekord, og er­hverv­stil­li­den ramte sit højeste i 23 måneder i april. Ledigheden er samtidig igen begyndt at pege ned. For­års­op­ti­mis­men hersker.

Læs mere her

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVE HER

Relaterede artikler