5 gode råd til livet på SU-budget

5 gode råd til livet på SU-budget

Tillykke til dig, der er blevet optaget på drømmestudiet! Som studerende med få indtægter kan det blive en udfordring at få råd til det hele. Men med god planlægning og sund fornuft skal der nok blive styr på budgettet - og råd til både bolig, bøger og kaffebar.

1: Læg et budget, der holder

Med et budget får du overblik over dine årlige udgifter og indtægter og kan regne dig frem til det beløb, du hver måned skal lægge til side til dine faste udgifter. På den måde undgår du måneder, hvor alle dine indtægter går til udgifter, ligesom du sikrer, at pengene ikke bliver klattet væk i de måneder, hvor dine udgifter er få.

Få 4 råd til et budget, der holder

2: Få et studiejob

Udover at du med et studiejob kan tilegne dig en lang række relevante kompetencer, der er gode at have på CV'et, kan jobbet også tilføre den økonomiske indsprøjtning, der skal til, for at din økonomi hænger bedre sammen. Det kan også samtidig være med til at sikre, at du undgår at skulle optage studielån. 

Øg dine jobchancer: Søg job, mens du studerer

Har du et budget?

Få overblik over din økonomi

3: Søg økonomisk støtte

Undersøg om du kan få boligstøtte - den kan du søge, hvis du bor til leje. Indskud til en lejlighed er en stor udgift. Hvis du ikke har pengene, kan du søge om et lån hos din kommune, hvis den bolig, du skal flytte ind i, er en almen bolig. Det gælder for eksempel nogle studieboliger. 

Studieophold i udlandet? Husk legaterne!

4: Overvej et studielån

Hvis du på trods af studiejob og evt. økonomisk støtte fra det offentlige fortsat har svært ved at få økonomien til at løbe rundt, kan du overveje at optage et studielån hos staten. Fordelen ved at optage lånet hos staten er, at renten er meget lav. Men selvom renten er lav, er der stadig tale om et lån, der skal tilbagebetales, når du er færdig med studiet. Så hvis du kan undgå at optage et studielån, gør du din fremtidige økonomi en tjeneste.

Det betyder SU-lån for dit kommende boligkøb

5: Udnyt dine medlemsfordele og rabatmuligheder 

Som studerende er der gode muligheder for at opnå favorable fordele som medlem eller som kunde. For eksempel kan du ofte som medlem af en fagforening få tilbudt forsikringer til en markant lavere pris end på markedet generelt. Ligesom der også kan være billige studiebøger og andre relevante tilbud at hente som studerende, når blot du viser dit studiekort frem. 

På studiez.dk kan du holde øje med studierabatter

Arbejdernes Landsbank er kåret til billigste udbyder af kort

Hør mere om dine muligheder hos os

Som studerende kan du hos os bl.a. få en gratis uddannelseskonto, gratis AL-Mastercard Cash eller Visa/dankort samt gratis netbank og mobilbank. Ring til os på 38 48 48 00 og hør mere om fordelene. Vi er til rådighed alle hverdage kl. 8-20 og weekend 10-16. Vi kan også ringe dig op - udfyld nedenstående formular, og vi vil kontakte dig telefonisk inden for to hverdage.

Emne

Undlad venligst at skrive dit CPR-nummer eller andre personfølsomme informationer her

Dine oplysninger

Behandling af personoplysninger

Dine oplysninger behandles fortroligt. Vi indsamler og behandler kun personoplysninger til specifikke formål, og vi sletter oplysningerne igen, når vi ikke længere har et lovligt formål med at opbevare og behandle dem.

Du kan læse mere om bankens behandling af personoplysninger på al-bank.dk/persondata.