Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Uddannelseskonto fra 18 år

Uddannelseskonto fra 18 år

Der skal være råd til mad, tøj, husleje o.l., men der må også gerne være råd til at ”leve livet” – en ferie, en tur i byen eller en fest. Derfor er en god bank vigtig, så du får styr på og overblik over økonomien.

Uddannelseskontoen vil være med til at give dig overblik. Det er en konto med en lang række af fordele til alle under uddannelse - uanset om du tager en erhvervsuddannelse eller er tilmeldt et heltidsstudie. Kontoen kan bruges som løn- og NemKonto, dvs. den konto, hvor det offentlige overfører penge til f.eks. SU.

Nem og hurtigt adgang til din penge

Du skal have nem og let adgang til dine penge, derfor får du gratis et Mastercard eller et Visa/dankort. Begge er kort, der kan benyttes i Danmark og i udlandet – i pengeautomater, i forretninger og til at handle på internettet.

Fordelen ved Mastercard er, at du ikke kan bruge flere penge, end der står på kontoen. Den sikkerhed er der ikke ved et Visa/dankort.

Læs mere om Mastercard og Visa/dankort.

Gratis netbank via pc, tablet og smartphone

I AL-NetBank (pc) og AL-MobilBank (app til tablet og smartphone) kan du bl.a. gratis betale regninger og overføre penge mellem konti. Det er også her, du nemt og enkelt tjekker saldo og kontobevægelser, så du får overblik over økonomien. Men du får meget mere f.eks.

Geografisk sikkerhed

Geografisk sikkerhed er en funktion, der skal være med til at forhindre misbrug af betalingskort – og dermed give dig en yderligere tryghed.

Geografisk sikkerhed betyder, at du selv bestemmer, hvor oplysningerne fra dit betalingskort kan benyttes. Funktionen er p.t. knyttet til AL-Mastercard Cash og AL-Mastercard. Du kan slå brugen af kortet til/fra i individuelle regioner, og du kan bestemme, om kortet skal kunne bruges til spil, i pengeautomater eller på internettet generelt. Du kan justere ligeså ofte, du ønsker, og ændringerne træder i kraft øjeblikkeligt.

Forbrugsoverblik

Forbrugsoverblik giver dig et detaljeret grafisk overblik over dit forbrugsmønster. Dine posteringer bliver automatisk kategoriseret, så du helt ned på detaljeniveau kan se, hvad pengene bruges på, og grafer visualiserer dit forbrugsmønster og gør det nemmere se, hvor der kan opnås hurtige besparelser i forbruget.

Du kan se forbruget på én konto eller det samlede forbrug på tværs af flere konti på én gang. Du kan dermed få et overblik over dit samlede forbrug.

Anden service

Du har også mulighed for at tilmelde dig

  • e-Boks. Så slipper du for at få kontoudskrifter mv. sendt med posten. Det er gratis at oprette postkassen hos e-Boks. Læs evt. mere på www.e-boks.dk.
  • Info Service. Det er et gratis tilbud om at modtage en e-mail eller en SMS-besked, hvis der sker en bestemt handling på din konto. F.eks. hvis der hæves/indsættes mere end x kr. på kontoen.

Læs mere om AL-NetBank og AL-MobilBank.

Mulighed for lån og kassekredit

Med et lån på op til 50.000 kr. eller en kassekredit på op til 25.000 kr. kan du købe større ting, når der er et godt tilbud. Tal med os om, hvad der vil være det rigtige til dig. For at få lånet/kassekreditten skal du opfylde vores almindelige regler om kreditværdighed. Læs mere om lån og kassekredit.

Gratis rådgivning

Gode råd er gratis hos os. Har du brug for råd og vejledning om økonomien, er du velkommen til at kontakte os.

Bliv kunde

Opret en uddannelseskonto.

  • Uddannelseskontoen er en konto til alle, der er tilmeldt et heltidsstudie eller som er lærling.
  • Benyttes som løn- og NemKonto.
  • Gratis AL-Mastercard Ung eller Visa/dankort.
  • Gratis AL-NetBank, pc.
  • Gratis AL-MobilBank, app til din smartphone og tablet.
  • Mulighed for lån og kassekredit på favorable vilkår.
  • Gratis veksling af valuta.
  • Mulighed for gratis rådgivning og fast rådgiver.