Tjek 4 ting, inden du tager på festival

Tjek 4 ting, inden du tager på festival

Hvis du ligesom tusindvis af danskere drager på festival hen over sommeren, så er det vigtigt at tage sig de rette forholdsregler – hvis du altså godt vil undgå bristede forventninger og dyre overraskelser. Det er altid lidt sjovere at give den gas, når du har gjort en smule forarbejde inden.

1. Hvis du kommer galt af sted - inden festivalen

Det kan ske for selv den stærkeste. Lige inden festivalen begynder, brækker du benet og kan ikke komme afsted alligevel. Og så er gode råd dyre. For hvad med festival-billetten, du har kastet flere tusinde kroner efter? Som udgangspunkt refunderes festivalbilletter kun i de tilfælde, hvor festivalen bliver aflyst. Men du kan få pengene hjem på anden vis.

Har du købt en afbestillingsforsikring, dækker forsikringen som oftest i tilfælde af sygdom eller tilskadekomst. Hvis du har en årsrejseforsikring, kan du også være dækket via denne – tjek derfor betingelserne. Du kan selvfølgelig også altid forsøge at afsætte billetten til andre – husk at du ifølge lovgivningen ikke må sælge billetten videre for mere end det, den officielt var udbudt til.

2. Drop skejserne – og medbring 2 kort

Sidste år droppede Roskilde Festival kontanterne, og på de fleste danske musikfestivaler er det ikke længere muligt at betale med krøllede halvtredsere og mudrede tyvere i boderne rundt omkring på festivalområdet. Du får med andre ord ingen mad eller våde varer i bytte for dine medbragte kontanter - i øvrigt dækker din forsikring ikke tabte monetos – så der er alt mulig grund til at gemme kontanterne hjemme under madrassen.

I stedet bør du tage betalingskort med på festival. Og det er en rigtig god ide at tage to betalingskort med i tasken - gerne to forskellige af slagsen, f.eks. et Mastercard og Visa/dankort. Hvis det ene kort bliver væk, går i stykker eller rammer forbrugsgrænsen, så kan det andet kort nemlig redde hele situationen.

Arbejdernes Landsbank er kåret til billigste udbyder af kort

3. Lad dine yndlingsting blive hjemme – og lås teltet!

Festivalernes store campingområder - på Roskilde Festivals 2.100.000 m² store campingområde slår tusindvis lejr - er rent slaraffenland for svage sjæle. Så det handler om at komme tyvene i forkøbet og sætte lås på dit telt. Udover at du gør det sværere at bryde ind i dit telt, vil din indboforsikring dække dine ejendele, når teltet er låst – tjek vilkårene hos dit forsikringsselskab.

De fleste forsikringsselskaber dækker ikke smykker - så det er en god ide at lade yndlingshalskæden eller mormors gamle ur blive hjemme i god behold. Tænk generelt over, hvad du medbringer - og særligt efterlader - mens du er til koncert. Det er ærgerligt at miste ting, du er glad for – også selvom tingene ikke koster alverden.

4. Forbered din mobiltelefon på det værste

Når humøret er højt, og festen er i gang, er det ikke altid, at man passer lige godt på sin mobiltelefon. Der findes et stort udvalg af covers og særlige vandtætte poser, der beskytter din telefon mod vand, snavs og stød, hvilket kan spare dig for dyre reparationer.

Hvis mobiltelefonen uheldigvis bliver stjålet på festivalen, kan det være utrolig svært at få den tilbage i hel tilstand. Og så er gode råd dyre. I nogle forsikringsselskaber vil tyveri være dækket af din indboforsikring. Tjek betingelserne hos dit forsikringsselskab, inden du tager på festival - så du ved, om mobiltelefonen er dækket, og hvordan du skal forholde dig.

Hør mere om muligheder hos os

Vil du høre mere om mulighederne og alle fordelene hos os, så udfyld formularen herunder og klik på Send. Du hører fra os inden for to hverdage. Du er også altid velkommen til at ringe til os på 38 48 48 00 – vi står klar til at tage imod dit opkald alle hverdage kl. 8-20 og weekend 10-16.

Dine oplysninger behandles fortroligt. Vi indsamler og behandler kun personoplysninger til specifikke formål, og vi sletter oplysningerne igen, når vi ikke længere har et lovligt formål med at opbevare og behandle dem. Du kan læse mere om bankens behandling af personoplysninger på al-bank.dk/persondata.