Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Tjek disse 4 ting på din forskudsopgørelse

Tjek disse 4 ting på din forskudsopgørelse

1. marts 2021
Gå til nyhedsoversigt

4 ting du bør tjekke på din forskudsopgørelse

Forskudsopgørelsen er en oversigt over, hvad Skat forventer, du skal betale i skat. Du skal selv sørge for, at forskudsopgørelsen stemmer, så det er en god idé at tjekke, at tallene i forskudsopgørelsen passer, da de i udgangspunktet bygger på oplysninger fra forskudsopgørelsen fra de foregående år.

Hvis der sker væsentlige ændringer i din økonomi løbet af året, kan du altid justere løbende i forskudsopgørelsen. Så er der bedre chancer for, at det passer i den sidste ende, når du får årsopgørelsen til marts året efter.

1. Har du omlagt lån?

Gå ind på skat.dk og tilret dine renteudgifter på din forskudsopgørelse. Du finder dine rente- og bidragsudgifter i det lånedokument, som du har underskrevet. Rente- og bidragsudgifter til realkreditlån justeres i felt 483 på forskudsopgørelsen. Husk at medregne de renter, du allerede har betalt på det gamle lån, før du omlagde.

2. Har du købt eller solgt bolig?

Er du en af de mange, der har købt eller solgt en bolig, er det også værd at kaste et blik på din forskudsopgørelse, for så har rente- og bidragsudgifterne helt sikkert ændret sig. 

3. Har din jobsituation ændret sig?

Hvis du er gået væsentligt op eller ned i løn, eller hvis du fx er kommet i arbejde efter at have været arbejdsløs i en periode, er det vigtigt at få tilrettet indtægten. Det er fx især vigtigt, hvis din nye løn hiver dig op over eller ned under topskattegrænsen. Det kan også få betydning, hvis du i dag får det maksimale beskæftigelsesfradrag, men fremover får en lavere indtægt, hvor du ikke modtager det maksimale beskæftigelsesfradrag. Det har også betydning, hvis du er gået på pension.

4. Har du fået længere eller kortere til arbejde?

Har du mere end 12 km til din arbejdsplads, kan du få befordringsfradrag. Hvis længden til arbejdspladsen ændrer sig (eller du fx har mistet dit arbejde), er det vigtigt at få ændret fradraget på din forskudsopgørelse. Især hvis du får kortere vej til din arbejdsplads. Husk, at du får befordringsfradrag uanset transportform, så du får også fradrag, uanset om du cykler, tager toget eller bilen til og fra arbejde. Du ændrer befordringsfradraget i felt 417 på forskudsopgørelsen.