Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Rejseforsikring ved strejke og lockout

Rejseforsikring ved strejke og lockout

5. april 2018
Gå til nyhedsoversigt

Hvis du er offentligt ansat og inden den 6. marts har bestilt en ferierejse til afholdelse i april eller maj, så må du desværre aflyse din ferierejse, hvis forhandlingerne om en ny overenskomst ender med en strejke og/eller lockout. Ifølge Ferieloven kan offentligt ansatte nemlig ikke afvikle planlagt ferie eller afspadsering, når en konflikt er brudt ud.

Men har du en afbestillingsforsikring tilknyttet rejseforsikringen på dit AL-Mastercard, så kan du få pengene tilbage for den planlagte ferie.

Sådan er du dækket ved afbestilling i en konfliktsituation

Hvis du har et:

  • AL-Mastercard Standard (privat eller business)
  • AL-Mastercard Gold (privat eller business)
  • AL-Mastercard Platinum (privat eller business)

med tilknyttet rejseforsikring, så har du også en afbestillingsforsikring, der dækker i tilfælde af strejke og/eller lockout. Ferien skal dog være bestilt inden den 6. marts 2018.

Du er dækket, hvis du:

  • skal rejse i den periode, hvor der udbryder strejke og/eller lockout
  • selv er direkte strejke og/eller lockout ramt.
    (Hvis du ikke selv er direkte strejke og/eller lockout ramt dækker forsikringen ikke. Hvis du fx er gymnasieelev og skal rejse med en lærer, der er lockoutet, er det kun din lærer, der er dækket.)

Gør ikke noget nu - vent og se

Det er vigtigt at understrege, at du ikke skal foretage dig noget allerede nu. Du skal afvente og se, om konflikten bliver en realitet, og om du eventuelt bliver direkte omfattet af den.

Hvis du har spørgsmål

Er du i tvivl om, hvordan du er dækket med rejseforsikringen tilknyttet dit AL-Mastercard eller usikker på, hvilket AL-Mastercard du har, er du velkommen til at kontakte os på telefon 38 48 48 48 alle hverdage kl. 8-20. Du kan også kontakte din rådgiver direkte via telefon eller netbank/mobilbank.