Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Nyt fradrag giver mere pension for pengene

Nyt fradrag giver mere pension for pengene

23. august 2018
Gå til nyhedsoversigt

Nye pensions- og skatteregler betyder, at du får mere udbetalt i løn hver måned, selvom du sparer det samme beløb op til pension. 

De nye regler indeholder et nyt, ekstra fradrag på indbetalinger til ratepension eller livrente på op til 70.000 kr. om året.
Det betyder, at du selv – og ikke Skat – fremover får en større del af din pensionsindbetaling. Du skal altså have færre penge op af lommen selv for at få samme beløb ind på pensionsopsparingen.

> Se hvor meget ekstra, du får udbetalt i løn

Spar tusindvis af kroner i skat om året

Vi tager et kig på en almindelig lønmodtager, der tjener ca. 370.000 kr. om året (efter AM-bidrag) og sparer ca. 50.000 kr. op til pension hvert år, svarende til ca. 13 pct. af lønnen tillagt ATP-bidrag. Før skatteaftalen skulle han eller hun hver måned have 620 kr. op af lommen selv for hver indbetaling på 1.000 kr. Fremover skal han eller hun kun have 600 kr. op af lommen selv. Det beløb falder i øvrigt til 590 kr., når skatteaftalen er fuldt indfaset i 2020.

”30 kr. pr. måned lyder måske ikke af så meget, men for en familie, som samlet indbetaler ca. 100.000 kr. årligt på to pensionsopsparinger, betyder det faktisk, at de får 3.000 kr. mere til rådighed om året, når skatteaftalen er fuldt indfaset i 2020. Samtidig med at de får det samme beløb ind på deres pensionsopsparinger,” siger privatøkonom i Arbejdernes Landsbank, Brian Friis Helmer.

Hvis man har mindre end 15 år til sin folkepensionsalder, får man et endnu højere pensionsfradrag. Her skal man hver måned have 80 kr. mindre op af lommen for hver 1.000 kr.

Økonomisk smart at spare mere op til pension

Alle med ratepension og/eller livrente har økonomisk fordel af de nye regler, og fradragene gælder op til et årligt indskud på 70.000 kr.

"Hvis du har luft i økonomien til at øge dine pensionsindbetalinger, så er det altså blevet endnu mere økonomisk attraktivt for dig. Det kan sagtens give god mening at spare mere op, for vi lever længere, og det lave renteniveau i disse år er med til at give et lavere afkast. Så hvis du vil ”forsøde pensionstilværelsen”, så er du måske selv nødt til at spare endnu mere op end hidtil antaget. Og jo tidligere du indbetaler, desto mere når pengene at vokse,” siger privatøkonom Brian Friis Helmer.

Hør om dine muligheder

Vil du vide mere om de nye pensionsregler og dine muligheder så tag fat din rådgiver for en snak eller en anbefaling, der kan optimere din samlede privatøkonomi.

Kontakt os