Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Ny lommepenge app til dig og dit barn

Ny lommepenge app til dig og dit barn

5. december 2018
Gå til nyhedsoversigt

Økonomi er ikke kun for de voksne. Derfor lancerer vi en ny lommepenge app, som gør det sjovt for børn at lære om værdien af penge – og nemt for forældre at give lommepenge.

Med vores nye app AL Lommepenge får du et pædagogisk og simpelt værktøj for dig og dit barn til at holde styr på lommepenge og opgaver. Appen er opbygget i et børnevenligt univers, som gør det nemt og sjovt for dit barn at lære om penge, hvordan de tjenes, og hvad det betyder, når de er brugt. 

Download app

AL Lommepenge er gratis og kan hentes i

App Store eller Google Play

Handler om sunde forbrugsvaner

”Grundlæggende handler det om at give børn og unge nogle sunde forbrugsvaner, som de kan tage med sig ind i voksenlivet. Vores erfaring er, at det er vigtigt at kende til og forstå værdien af penge - allerede som barn. AL Lommepenge er et pædagogisk værktøj, der hjælper med at holde styr på lommepengene. Appen kan samtidig være et godt omdrejningspunkt for en snak med dit barn om penge, opsparing og forbrug,” siger Simon Sinding Jørgensen, strategi- og forretningsudviklingsdirektør i Arbejdernes Landsbank.

Som forælder kan du enten overføre lommepengene med et fast interval eller løbende oprette små opgaver og huslige pligter, som dit barn kan løse for at tjene pengene. I appen kan dit barn hele tiden følge med i, hvor mange penge det har optjent.

Lad dit barn betale med lommepengene

Er du kunde i banken, kan dit barn også betale med sine optjente lommepenge via appen i mere end 25.000 butikker i Danmark. Du skal blot tilknytte dit Visa/dankort fra Arbejdernes Landsbank til appen. Herved får dit barn mulighed for selv at betale i de fysiske butikker og se indvirkningen på sin opsparing straks efter et køb.

Du har naturligvis fuld kontrol over dit barns betalinger, fordi det alene er dig som forælder, der bestemmer rådighedsbeløbet. 

Målrettet børn 7-14 år

Appen er målrettet børn mellem 7 og 14 år, og man behøver ikke at være kunde i Arbejdernes Landsbank for at bruge den. Dog skal man være kunde, hvis man vil give sit barn mulighed for også at betale via appen.