Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Detektor på DR2 faktatjekker et Facebook-opslag

Detektor på DR2 faktatjekker et Facebook-opslag

11. oktober 2018
Gå til nyhedsoversigt

I aften faktatjekker DR2-programmet Detektor tallene i et af vores Facebook-opslag om arv, testamente og TestaViva. Få en forklaring på, hvor vi har fået tallene fra – og hvorfor budskabet om testamente fortsat er vigtigt.

I aften i Detektor på DR2 går programmets vært Kristoffer Eriksen kritisk til værks, når han undersøger teksten og tallene bag et af vores Facebook-opslag om TestaViva, der bl.a. går på, at ”arven i hver 4. tilfælde går videre til andre, end den døde ønskede” og at ”20 mia. kr. hvert år havner i de forkerte lommer”. 

> Se Facebook-opslag

Bred faglig enighed om betydeligt samfundsproblem

Helt overordnet er der bred enighed blandt landets jurister på det her område om, at det er et betydeligt samfundsproblem, at størstedelen af danskerne ikke har skrevet testamente. De konkrete tal, som er anvendt i Facebook-opslaget, bygger på udtalelser fra tidligere professor i familie- og arveret Finn Taksøe-Jensen.

- Vi har ikke hørt eller set andre tal - eller har haft grund til at tro, at tallene ikke skulle være retvisende. Derfor har vi i god tro anvendt tallene for at kvalificere budskabet – præcis ligesom adskillelige andre medier og jurister også har gjort det igennem årene, herunder også dr.dk, siger Branding & Kommunikationsdirektør Peter Froulund.

Stadig vigtigt at tage stilling til fordelingen af arven

Størstedelen af danskerne har desværre ikke skrevet testamente, og det kan få kæmpe konsekvenser for de efterladte, at der ikke på forhånd er taget stilling til fordelingen af arven.

- Vi er naturligvis ærgerlige over, at diskussionen omkring tal og fakta overskygger det, der er vores primære målsætning med budskabet om TestaViva. Nemlig at vi bidrager til en løsning på det omfattende samfundsproblem ved at tilbyde TestaViva til alle danskere helt gratis – også til dem der ikke er kunder i Arbejdernes Landsbank. Via TestaViva kan man oprette et testamente, ægtepagt mv. – kvit og frit. Det er det budskab, som vi sådan set har ønsket at kommunikere via bl.a. Facebook. Når det så er sagt, lytter vi selvfølgelig til de input, vi får udefra. Derfor har vi, på baggrund af Detektors nye oplysninger omkring tallenes gyldighed, valgt ikke længere at benytte os af tallene i vores markedsføring af TestaViva, siger Peter Froulund.

> Læs mere om TestaViva