Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Pension: Derfor bør du sprede dine indbetalinger over hele året

Pension: Derfor bør du sprede dine indbetalinger over hele året

27. december 2017
Gå til nyhedsoversigt

Traditionen tro venter et stort antal danskere til sidst på året med at sætte (ekstra) penge ind på pensionskontoen. Det kan der være mange gode grunde til, men for de fleste vil det faktisk være både nemt og effektivt at sprede sine indbetalinger over hele året.

Har du fået lønforhøjelse i løbet af året, eller er du blandt de danskere, der i december regner dig frem til, at din samlede løn for året når op over topskattegrænsen? Så er der god grund til sidst på året at sætte et ekstra beløb ind på din pensionsopsparing, f.eks. på en ratepension eller livrente.

Ved at indbetale et større beløb på din pension øger du dit fradrag, og du kan måske undgå at betale topskat. Grænsen for, hvornår du skal betale topskat, er en årlig indtægt på 476.600 kroner efter arbejdsmarkedsbidrag.

> Se de nye pensionsregler

Planlæg dine pensionsindbetalinger i januar

I Arbejdernes Landsbank bekræfter pensionschef Yvonne Hansen, at kunderne indbetaler flest pensionskroner sidst på året. Men hun anbefaler, at du prøver at sprede indbetalingerne bedre i løbet af kalenderåret:

”Det er en god ide i januar at få et overblik over dine indtægter for året som helhed og træffe beslutning om, hvor mange penge der skal gå til din pension. Herefter opretter du en fast månedlig overførsel i netbank, som kører automatisk. Du kan også tale med din rådgiver eller arbejdsgiver om at få oprettet de faste overførsler – på den måde undgår du at skulle overføre penge i al hast i slutningen af året eller helt at glemme at overføre penge til pensionen”, siger Yvonne Hansen.

Deadline for indbetaling i 2017

Har du besluttet dig for at kaste ekstra penge efter din pensionsopsparing i år, skal du - for at opnå fradrag for din pensionsindbetaling i 2017 - have indbetalt senest fredag 29. december 2017 kl. 22.00 via netbank og mobilbank (tidspunktet gælder for overførsler til og fra pensionskonti i Arbejdernes Landsbank).