Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Elevpladser: Arbejdernes Landsbank går forrest blandt de store

Elevpladser: Arbejdernes Landsbank går forrest blandt de store

1. februar 2017
Gå til nyhedsoversigt

Arbejdernes Landsbank er i øjeblikket den eneste af de større banker (top-7) herhjemme, der stadig tager finanselever ind og videreuddanner dem i banken. De store banker tager udelukkende finansøkonomer, som har siddet to år længere på skolebænken end finanseleverne.

”Vi synes, det giver værdi at udvikle rådgivere, der kommer med forskellige baggrunde, så vi tager både finanselever og finansøkonomer. At vi får finanselever ind i banken lidt tidligere gør, at vi har større mulighed for at forme og præge dem i den retning, som er særlig for Arbejdernes Landsbank. Her er der fokus på ansvarlighed, sunde værdier og kunden i centrum, siger Sarah Vinnes, HR udviklingschef i Arbejdernes Landsbank.

”Derudover vil vi også gerne tage vores del af ansvaret for, at unge mennesker kan få en elevplads og et arbejde,” tilføjer hun.

Et frisk pust til kollegerne

For Arbejdernes Landsbank er de unge finanselever også et friskt pust i filialerne:

”Det giver god energi, når der kommer en ung, frisk kollega, som gerne vil prøve det hele. De ser os udefra på en ny måde – og det giver stor værdi for os. På den måde er finanseleverne også med til at udvikle vores mere erfarne kolleger, der meget gerne vil hjælpe de unge mennesker ved at give noget af sig selv,” fortæller Sarah Vinnes.

Fra elev til filialdirektør på 8 år

Som finanselev får man en god, alsidig indføring i opgaverne på bankens 2-årige uddannelsesforløb. Med vejledning fra rutinerede rådgivere når finanseleverne hurtigt et godt niveau, hvor de kan rådgive kunder om privatøkonomi.

Hvor langt finanseleverne vil drive det, er i høj grad op til deres egne præferencer og ambitioner. Nogle vil gerne fortsætte som rådgivere eller i interne stabsfunktioner, mens andre har endnu større drømme og ambitioner.

Det er Thomas Kuhn Jacobsen et godt eksempel på. Han er netop blevet filialdirektør i Køge – som blot 27-årig. Han startede som finanselev i Arbejdernes Landsbank for 8 år siden efter en HHX uddannelse. Hans drøm har hele tiden været at blive filialdirektør, og den drøm gik altså meget hurtigt i opfyldelse.

En helt ny hverdag

”På elevuddannelsen får du en helt anden hverdag, end du er vant til på skolebænken. Jeg valgte en elevuddannelse, fordi størstedelen af forløbet er praktik. På det 2-årige uddannelsesforløb i banken deltager man løbende i kurser/skoleforløb, hvor man er sammen med andre elever fra både Arbejdernes Landsbank og andre banker. Det giver mulighed for at sparre med dem, der oplever det samme som dig, og få et netværk i branchen,” fortæller Thomas Kuhn Jacobsen og fortsætter:

”Som elev er det vigtigt, at man hele tiden søger nye opgaver, søger oplæring og råber højt, hvis man ikke får det. I min elevtid havde jeg en filialdirektør, der udfordrede og støttede mig, samt rådgiver- kolleger, der satte tid af til at oplære mig. Det havde stor indflydelse på min udvikling.”

”Allerede under min elevtid udviklede jeg interesse for ledelse – især da jeg på mit 2. elevår fik medansvar for en ny elev i filialen. Efter min elevtid fortsatte jeg med at læse 3 år på akademiuddannelsen og tog herefter en HD i Organisation og Ledelse.”

Bliv finanselev i Arbejdernes Landsbank

Vil du være finanselev i Arbejdernes Landsbank og være med til at skabe de bedste løsninger for vores kunder? Så har vi en spændende karriere til dig. Det kræver, at du har afsluttet HHX, STX, HF eller HTX med et godt resultat, og du er interesseret i en bankkarriere.

Lige nu søger vi 5 finanselever til start august 2017 i København, Odense, Aarhus og Herning. I Herning vil vi gerne have en, der kan starte som vikar allerede nu.
Læs mere om elevpladsen og ansøgningsprocessen.