Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Du kan stadig nå årets sidste pensionsindbetaling

Du kan stadig nå årets sidste pensionsindbetaling

21. december 2017
Gå til nyhedsoversigt

Mange danskere vælger sidst på året at indsætte (ekstra) penge på pensionskontoen. Det kan der være flere gode grunde til:

  • Hvis man har en løn, der ændrer sig i løbet af året, og derfor bedst kan se sidst på året, hvad der kan undværes til pension.
  • Hvis man er selvstændig, kan et evt. overskud til pension også være nemmere at overskue sidst på året.
  • For at undgå topskat.

”Vores anbefaling er dog, at man foretager pensionsindbetalinger i løbet af året. Man kan opsætte et system med månedlige indbetalinger. Så kører det automatisk, og man glemmer det ikke. Man kan enten selv gøre det i netbank, eller tale med sin rådgiver og arbejdsgiver om at få det sat op,” siger pensionschef Yvonne Hansen.

Nye beløb for Aldersopsparing fra 2018

Her i december 2017 er der særlig god grund til at indbetale ekstra til pension, hvis du har en Aldersopsparing. Folketinget har netop vedtaget nye lovændringer på pensionsområdet, som træder i kraft 1. januar 2018:

Hvis du er under 60 år, kan du fra næste år maksimalt indbetale 5.100 kr. om året på din Aldersopsparing – i stedet for de nuværende 29.600 kr.

For personer over 60 år (dvs. dem med mindre end 5 år til folkepensionsalderen) bliver det lige omvendt: De kan nemlig fra 2018 få lov til at indbetale mere på Aldersopsparingen - op til 46.000 kr. om året.

”Er du under 60 år, kan du stadig nå at indbetale de maksimale 29.600 kr. en sidste gang i 2017. Gør det, hvis du har mulighed for det. Fra 2018 skal du overveje en ny måde at spare op på – det kan være en ratepension, livrente eller en almindelig opsparing med frie midler,” lyder anbefalingen fra pensionschef Yvonne Hansen.

Se Yvonne Hansen forklare på video og se de 4 vigtigste ændringer og vores anbefalinger.

Sidste chance for indbetaling til pension er fredag den 29. december kl. 22.00 i netbank eller inden kl. 16 i filialen – men meget gerne før!

Det bliver også mere fleksibelt, hvornår og hvordan man vil have sin Aldersopsparing og ratepension udbetalt. Det kan du læse mere om her.

Bevar muligheden for at gå tidligere på pension

Det er også nu, man skal rykke, hvis man vil bevare muligheden for at få adgang til sine pensionsmidler 5 år ”før tid”. Alle nye pensionsordninger, der oprettes efter 1. januar 2018, kan fremover tidligst udbetales 3 år før, man når sin folkepensionsalder.

”Hvis du endnu ikke har oprettet en pensionsordning, kan det være en god ide at få det gjort i 2017. På den måde sikrer du, at du kan få pensionsopsparingen udbetalt 5 år før, du når din folkepensionsalder,” siger pensionschef Yvonne Hansen.

Deadline for oprettelse er bankens sidste åbningsdag fredag den 29. december 2017.