Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Brugte du flere penge end forventet i sommerferien?

Brugte du flere penge end forventet i sommerferien?

11. august 2017
Gå til nyhedsoversigt

Økonomiske tømmermænd: Sommerferien lakker mod enden, og mange er allerede vendt tilbage til hverdagens faste rammer. Nogle kan se tilbage på en sommerferie spækket med gode ferieminder, men også på et overraskende stort forbrug. Her får du tre gode råd til at holde styr på feriebudgettet næste år.

Er du én af dem, der igen har brugt for mange penge i ferien, er du ikke alene. Kun ca. 20 pct. af danskerne sætter hvert år penge af til rejser og ferier i budgettet*. Derfor har vi samlet tre gode råd, så du med ro i sindet kan booke næste års sommerferie.

1) Hvad må din næste ferie koste?

Det er vigtigt at beslutte sig for, hvad du samlet set regner med at bruge på din ferie. Tænk over hvad selve rejsen må koste (fly og hotel), men også hvad du regner med at bruge af penge under opholdet på feriedestinationen.

2) Skab overblik og lav et feriebudget

Ofte er det ikke flyet og hotellet, men derimod udgifterne til mad, billeje, oplevelser og udflugter på feriedestinationen, der ender med at koste flest penge - og den regning kommer bag på mange.

Derfor er det en god ide få lavet et feriebudget, så du ved hjemmefra hvor mange penge, du ønsker at bruge under selve opholdet. Sæt gerne lidt ekstra penge af, så der er råd til uforudsete udgifter under rejsen. Du kan bruge tidligere års ferieforbrug som rettesnor for feriebudgettet næste år, men husk at prisniveauet svinger fra land til land.

3) Overfør fast månedligt beløb til en ferieopsparing

Når du har fået fastlagt dit feriebudget, så opret en særskilt opsparingskonto fx i din netbank. Indsæt et fast månedligt beløb på kontoen fra fx din løn- eller budgetkonto, så du får sparet det beløb op, som du skal bruge på ferien næste år.

* Kilde: Epinion for Arbejdernes Landsbank, januar 2017.