Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Renterne igen banket helt i bund

Renterne igen banket helt i bund

24. august 2016
Gå til nyhedsoversigt

Det historisk lave renteniveau fortsætter til glæde for boligejerne. De korte renter på flekslån sætter endnu engang bundrekord, og det fastforrentede 2 pct.-lån ligger i en formidabel kurs omkring 98,50.

Totalkredit/Nykredit har i går afsluttet den auktion, der fastsætter renten på nye flekslån fra 1. oktober. Og det endte med at blive de laveste rentesatser, vi har set siden flekslånets indførelse i 1997: F1 -0,05 pct., F3 -0,01 pct. og F5 0,19 pct.

De hidtidige rekorder blev sat ved auktionen i marts 2015 med renter på 0,13, 0,17 og 0,45 pct.

"De meget lave renter skal nok tilskrives udsigterne til lav global vækst og lav inflation her i 2016. Og så har uroen omkring briternes farvel til EU også været med til at tordne realkreditrenterne i bund henover sommeren,” siger Signe Roed-Frederiksen, der er ny cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

F5-låntagere, der får ny F5-rente til 1. oktober, kan se frem til et særligt stort rentefald fra 2,19 pct. (i 2011) til 0,19 pct. (i 2016). Her er det særligt vigtigt at huske at ændre forskudsopgørelsen til Skat, så man ikke kommer til at køre med et for højt rentefradrag og et efterfølgende skattesmæk. 

Godt tilbud med fast rente og AL-BoligBonus

Selv om F1-lånet med -0,05 pct. har den laveste rente, så er det ikke det billigste flekslån med afdrag, målt i kroner og øre. Det er faktisk F5-lånet, der giver den laveste månedlige ydelse på 3.357 kr. pr. million, fordi bidragssatser og kursskæring er lavere på F5 end på F1, der koster 3.467 kr. pr. million.

”Men hvis man gerne vil sikre sig en lav, månedlig ydelse på sit boliglån mange år frem, så bør man overveje et klassisk, 30-årigt fastforrentet lån, der i øjeblikket kan fås til en rente på 2 pct. og en kurs omkring 98,5, så det såkaldte kurstab er minimalt. Har man tænkt sig at bo længe i sin nuværende bolig, er det svært at forestille sig, at der kommer et bedre lånetilbud end det nuværende,” siger cheføkonom Signe Roed-Frederiksen.

Husk også, at alle vores kunder med et realkreditlån eller et realkreditlignende lån i banken/Totalkredit fremover får en AL-BoligBonus på 1.000 kr. pr. lånt million kr. om året. Du får altså et af markedets stærkeste tilbud om boligfinansiering hos os.

Meget lille forskel i pris

Generelt er renteniveauet næsten lige så lavt som i foråret 2015, hvor man også kunne få et 2 pct.-lån tæt på kurs 100. Det udløste en sand ”konverteringsbølge” blandt boligejerne. Var man ikke med på ”bølgen” dengang, har man altså chancen nu. Det er bl.a. relevant for boligejere, der har flekslån, men som egentlig godt kunne tænke sig et fastforrentet lån med sikkerhed for samme lave rente i 30 år.

Så selv om F1-renten er ekstremt lav lige nu, så er der kun en lille forskel i prisen på at gå fra for eksempel F1 til fast rente. For ca. 350 kr. ekstra om måneden kan man udskifte sit F1-lån med et et fastforrentet 2 pct. lån (inkl. låneomlægningsgebyrer).

Flere realkreditselskaber hæver i disse år bidragssatserne på variable lån som F1-F10. Derimod går fastforrentede lån stort set fri af gebyrstigninger – og bliver dermed prismæssigt mere attraktive i den sammenligning. Man skal huske, at renterne vil stige på et eller andet tidspunkt. Derfor kan det være smart at låse renten fast nu på 2 pct. i 30 år. 

Kontakt os for en beregning

Du er velkommen til at kontakte din rådgiver på telefon eller via sikker besked i netbank/mobilbank, hvis du vil have en beregning på omlægning af dit lån. Derefter kan I sammen drøfte mulighederne og bestille lånet hjem. Du kan også altid nå os ved at ringe på 38 48 48 48.