Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Ekstra pension i banken - hvorfor nu det?

Ekstra pension i banken - hvorfor nu det?

16. december 2016
Gå til nyhedsoversigt

Sidst på året vælger en del danskere at indbetale ekstra på deres pensionsordning. Det kan give god mening af flere årsager:

”Hvis man er kommet sent ind på arbejdsmarkedet - og derfor halter lidt efter med pensionsopsparingen - så kan man indhente en hel del ved at indbetale ekstra, ud over det som din arbejdsgiver evt. sætter ind hver måned,” siger pensionschef Yvonne Hansen.

Pension er vigtigt for os alle, men det kan være meget svært at blive klog på - og så får man måske ikke taget hul på det.

Kunderne spørger: Har vi sparet nok op?

”Jeg møder ofte kunder, som spekulerer på, om de har nok på pensionskontoen. Det kan vi rådgive og vejlede om. Vi anbefaler, at man opbygger en pension, så man kan få 70 pct. udbetalt hver måned af sin nuværende løn,” siger Yvonne Hansen og fortsætter:

”Vi ”risikerer” jo at leve længe i vore dage. Og den største risikofaktor er, om man har de penge, man har behov for. Som jeg plejer at sige: Har man en pensionsordning, så man kan ”leve” eller bare ”overleve?”

”Det, der fylder mest hos de fleste af vores kunder, er faktisk, hvordan de ønsker at bo: Har man råd til at blive boende, eller ønsker man reelt noget helt andet?,” fortæller Yvonne Hansen.

”Og hvis man gerne vil gå tidligere på pension end sin folkepensionsalder, så skal man selvfølgelig også have det med ind i beregningerne. Det kan også være, at man gerne vil rejse endnu mere som pensionist – eller købe en båd eller et kolonihavehus.”

Sådan er pensionsalderen

Du kan typisk begynde at få udbetalinger fra dine private pensionsopsparinger 5 år før din folkepensionsalder.

Lige nu er folkepensionsalderen 65 år, hvis man i dag er 63 år eller ældre. Er du omkring 60 år, er din folkepensionsalder 67 år. Jo yngre du er, jo mere stiger folkepensionsalderen gradvist.

Folk omkring de 40 skal nok forvente, at de først kan få folkepension fra 70-års-alderen – men det er ikke besluttet politisk 100 pct. endnu.

Vi rådgiver også om pension

Vi rådgiver også om pension i Arbejdernes Landsbank. Du kan også oprette en pensionskonto her i banken, selv om du ikke i dag har pension hos os. Så hjælper vi dig med at få den pensionsordning, som passer bedst til dig.

Kontakt din rådgiver for at få hjælp til pension. Læs mere om dine muligheder her.

Deadline for indbetaling 2016

For at opnå fradrag for pensionsindbetaling i 2016 (aldersopsparing og ratepension – både private og arbejdsgiverordninger) skal du have indbetalt senest 30. december 2016 kl. 16 i filialen eller kl. 22 i netbanken.