Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Det køber danskerne i julegave

Det køber danskerne i julegave

20. december 2016
Gå til nyhedsoversigt

Hvis du vil vide, hvad der er størst sandsynlighed for at få i julegave, så skal du ikke læse mere… Omvendt, hvis du savner inspiration og tips til, hvad vi danskere oftest køber som julegave, så kan du trygt læse videre.

Ifølge Danmarks Statistik er det primært tøj, elektriske husholdningsapparater, kosmetik/personlig pleje samt sportsudstyr, som danskerne køber mest af i december.

Julehandlen er ekstra vigtig for varegrupperne spil/legetøj, køkkenudstyr, bøger, ure/smykker, musik, lædervarer og drikkevarer, som fordobler salget i december set i forhold til resten af året.

Bruger vi så flere penge på julen i dag end tidligere? Nej, det tyder det ikke på. Sammenlignet med år 2000 så fylder julehandlen stadig 10 pct. af årets omsætning i landets butikker – både dengang og nu.

Det vil kvinderne ha’ 

Sidste år spurgte vi sammen med Userneeds 1.500 danskere i alderen 18-70 år om deres julegavevaner, og det kom der mange interessante svar ud af:

Smykker er den mest sandsynlige gave fra manden til konen/kæresten, efterfulgt af tøj og boligtilbehør. Men smykker kommer først ind som nummer 6 på kvindernes ønskesedler. Kvinderne vil faktisk helst ha’ boligtilbehør, hudplejeprodukter, tøj - og en nem gave som gavekort, hvilket mange mænd sikkert bliver glade for at høre!

Det vil mændene ha’

Den klart mest sandsynlige gave til mænd fra kvinder er tøj. Flere steder i landet - især i hovedstadsområdet - er der også gode chancer for, at manden får bøger eller vin/spiritus.

Tøjgaver til mænd stemmer i øvrig fint overens med mænds ønskesedler, hvor netop tøj ligger øverst.

Glædelig jul – med eller uden gaver.