Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Andelsbolig: Mere bolig for pengene?

Andelsbolig: Mere bolig for pengene?

27. april 2016
Gå til nyhedsoversigt

Får man flere kvadratmeter for pengene i en andelsbolig? I Arbejdernes Landsbank kender vi andelsboligmarkedet og svarene.

Andelsboligmarkedet er komplekst, men også meget populært. Det er forståeligt, for det er en attraktiv og forholdsvis billig boligform. Lige nu er renterne på et andelsboliglån i banken tilmed presset helt i bund.

”Som tommelfingerregel betaler du 20 pct. mindre pr. kvadratmeter i en andelsbolig i forhold til en sammenlignelig ejerlejlighed. Så du får altså flere kvadratmeter for de samme penge. Det ved vi fra vores mangeårige erfaring med at analysere og vurdere markedet,” siger Brian Rasmussen, privatøkonom i Arbejdernes Landsbank.

Blåstempling af andelsboligforeninger

Arbejdernes Landsbank følger andelsboligmarkedet tæt og har en opdateret database med regnskaber og oplysninger om 3.500 andelsboligforeninger, som løbende bliver blåstemplet, hvis de er sunde.

”Med vores database, lokalkendskab og grundige rådgivning kan vi rykke hurtigere end de fleste af vores konkurrenter. På den måde kan vi give vores kunder et forspring. Når du har været til rådgivning hos os, kan vi sige til dig: ”Den andelsforening og dens økonomi kender vi allerede rigtig godt. Så du kan roligt gå ud at købe en andelsbolig i den forening, og så vurderer vi selvfølgelig også, hvilket prisleje din egen privatøkonomi kan bære,” forklarer Brian Rasmussen.

”Nogle andelsforeninger og ejendomme kender vi så godt, at vi ved, om den enkelte lejlighed vender ud mod en stille gade eller en trafikeret vej, og det kan jo også gøre en forskel,” siger Brian Rasmussen.

Skal man købe nu?

Han tilføjer, at man for god ordens skyld også bør tilføje et advokatforbehold, når man skriver under på en købsaftale. Så har man nemlig mulighed for at overveje sit køb en ekstra gang og fortryde.

Men er det et godt tidspunkt at købe andelsbolig nu?

”Ja, det vil jeg mene. Renterne er helt i bund, og som udgangspunkt får du altså ca. 20 procent mere plads for pengene. Det sværeste lige nu er at finde en ledig andelsbolig i de store byer. En andelsbolig kan også vise sig at være en god investering, da den kan stige i værdi. Men man skal ikke købe for at spekulere i et overskud. Man skal købe ud fra sit boligbehov,” fastslår han.