Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation

3 gode råd: Sådan køber du andelsbolig

12. februar 2015
Gå til nyhedsoversigt

At sætte sin underskrift på noget, man ikke har det fulde overblik over, er farligt og kan selvsagt ikke anbefales. Omvendt er det naturligvis ærgerligt, hvis man er gået glip af en god bolig med en fornuftig økonomi. Det handler derfor om forberedelse, så man er klar til at handle hurtigt.

Trin 1: Tag banken med på råd

Første skridt på vejen er at tale med din bank. Her kan du få en rettesnor for, hvad dit månedlige budget kan klare. Så ved du, hvilken husleje og maksimal pris du har råd til. I Arbejdernes Landsbank kender vi allerede langt de fleste andelsboligforeninger og deres økonomi, og vi har "blåstemplet" de sunde andelsboligforeninger.

Du kan ikke få et egentligt boligkøberbevis, som du kender det fra ejerboligen. 60 kvadratmeter næsten identiske andelsboliger til 500.000 kroner beliggende i forskellige foreninger kan rumme mange forskelle. Også selv om boligafgifterne er identiske.

Trin 2: Søg uvildig rådgivning

En andelsboligforening kan være en kompliceret størrelse. Det er derfor en god idé at alliere sig med en advokat, så du får hjælp til alt det juridiske. For eksempel hvordan foreningens vedtægter er skruet sammen.

Trin 3: Find boligen

Når du finder den rette andelsbolig, er det vigtigt, at banken og advokaten hurtigt får andelsboligforeningens oplysninger til gennemsyn. Det sikrer, at du hurtigt kan skrive under på købsaftalen, hvis andelsboligforeningen er sund.